Sutra novogodišnji koncert Univerziteta u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2019, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra novogodišnji koncert Univerziteta u Novom Sadu

Novogodišnji koncert Univerziteta u Novom Sadu održava se sutra s početkom u 19 časova, u amfiteatru zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Na koncertu će nastupiti Orkestar harmonika Akademskog kulturnoumetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu "Sonja Marinković", pod upravom dirigenta i umetničkog rukovodioca Gorana Penića.

Program koncerta obuhvatiće dela Skarlatija, Vivaldija, Bramsa, Vilijamsa, Hristića, Montija, Stravinskog, Bartoka i Štrausa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ulaz na koncert je besplatan.

Orkestar harmonika AKUDUNS-a "Sonja Marinković" je osnovan davne 1951. godine i jedan je od prvih stao u borbu za koncertnu emancipaciju harmonike na prostorima bivše Jugoslavije. Ansambl se ubraja u vodeće i najtrofejnije u našoj zemlji i u svetu.

U svojoj dugoj tradiciji i bogatoj koncertnoj delatnosti, repertoar su činila dela-transkripcije poznatih svetskih kompozitora: Mocarta, Bramsa, Dvoržaka, Lista, Čajkovskog i drugih, a zatim i savremena dela domaćih kompozitora: R. Bručija, P. Ozgijana, K. Kromholca, B. Bjelinskog. S. Šuklara, S. Divjakovića i V.R. Ploca, koji su ih posvetili upravo ovom orkestru.

Detaljnije informacije o koncertu ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.