BKTVNEWS EKSKLUZIVNO: Studenti Akademije umetnosti BK osvojili tri nagrade na prestižnom festivalu u Minsku

Izvor: BKTV News, 28.Sep.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BKTVNEWS EKSKLUZIVNO: Studenti Akademije umetnosti BK osvojili tri nagrade na prestižnom festivalu u Minsku

Diplomska predstava studenata u klasi profesora Milana Neškovića i Andreja Šepetkovskog "Galeb", po romanu Antona Čehova, Akademije umetnosti u Beogradu na Festivalu Teatralny Koufar u Minsku, Belorusiji osvojila je tri nagrade.

Karić fondacija decenijama unazad podržava kulturu i mlade i talentovane ljude, te je i ovoga puta prepoznavla značaj i potrebu da mladi glumci Akademije umetnosti BK otputuju za Minsk i omogući im da učestvuju na jednom od značajnijih međunarodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pozorišnih festivala u Belorusiju.

Milošu Lazarovu pripala je nagrada za najbolju mušku ulogu, Gordani Đokić za najbolju sporednu žensku ulogu, a "Galeb" je osvojio i nagradu za najbolju režiju, koja je pripala profesoru Milanu Neškoviću.

"Galeb" je selektovan još u aprilu u konkurenciji od 70 predstava i našao se među 23 predstave koje su se takmičile u okviru glavnog programa od 20. do 27. septembra. U Minsku.

U predstavi glume: Marija Babić, Boris Mitrović, Dimitrije Prodanović, Milena Božić, Gordana Đokić, Miloš Lazarov, Mladen Vukotić, Predrag Grujić i Ivan Ninčić. Klasu je primio i tri akademske godine vodio prof. Nebojša Dugalić, a na završnoj godini studija preuzeli su je profesori filmski, pozorišni i televizijski glumac Andrej Šepetkovski i pozorišni reditelj Milan Nešković. Ovi mladi glumci imali su i tu čast da ih je prve tri godine studija vodio poznati glumac i veliki pedagod Nebojša Dugalić.

Porodica Karić bila je domaćin mladim glumcima, a Karić fondacija,koja je decenijama unazad podržavala kulturu, mlade i talentovane ljude, organizovala je obilazak Minska i omogućila im da se upoznaju sa radom i uspesima komapnije "BK – Dana Holdongs". O veličini i značaju kompanije govori podatak da je na ovogodišnjem najvećem svetskom ekonomskom forumu u Davosu uvrštena u sam vrh top 100 komapnija sveta. Na čelu "BK – Dana Holdongs" nalazi se Bogoljub Karić, a kompanije je stala rame uz rame sa velikim korporacijama poput Apple, Samsung, TIME, Zara, Amazaon, Alibaba, IKEA, Instagram, Netflix, Roshe i druge.

Inače, predstava je 15. aprila imala svoje jedanaesto izvođenje na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, , gde će i u budućnosti imati izvodjenja kao gostujuća predstava

Pre toga, imala je učešće na nekolko festivala: Art okupacija u Somboru, Art trema festu u Rumi, Jesenji pozorišni festival na Mećavniku, gde je osovojila i nagradu za najbolju glumicu, koja je pripala Gordani Đokić, TACT festival u Trstu i izvođenje u okviru KULTIVIŠI SE festivala u Beogradu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.