Šta me snađe na Letnjoj pozornici na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šta me snađe" na Letnjoj pozornici na Paliću

Sinoć je na "Letnjoj pozornici" na Paliću odigrana predstava "Šta me snađe?!", za koju je dramski tekst napisao Nebojša Romčević, a režirao je Branko Đurić Đuro. Glumica Anđelka Prpić briljirala je u - svim ulogama, za šta ju je publika nagradila gromoglasnim smehom i burnim aplauzima.

Šta sve nije snašlo Anđelku Prpić na Letnjoj pozornici na Paliću! Glumila je radnicu u banci koja pokušava da izgradi karijeru u surovom korporativnom svetu...

Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se našla pred dilemom: bračna vernost ili uspon u karijeri?

"Ja bih, recimo, kao i sve žene, volela da treniram, da lepo izgledam, da budem u formi. Da uvek imam lepu frizuru, sređene nokte, da sam stalno lepo obučena. Da budem posvećena mama. Da budem posvećena mužu i prijateljima, da dosta budem kod kuće, da stalno negde putujem....Naravno, da budem uspešna u poslu. Da puno zarađujem. Da uvek vedra, raspoložena, srećna, da sam stalno vredna i odmorna....“, objašnjava Anđelka Prpić kakvi sve izazovi stoje pred svim ženama, pa i njom, bilo da je u ulozi Anđelke, bankarke Joke, policajke....

U predstavi, aamo trenutak pre dolaska direktorovog sina u njenu sobu, tokom poslovnog seminara“, savete su joj davali i "Muž Puž“ i kuma i mama i baba...

"Bavili smo, ne likovima, već baš tipovima ličnosti. Dakle, imamo „tipsku mam“, „tipsku baku“.... „Tipska baka“ u Srbiji je ona koja gleda Noleta (Đokovića) ... To su te bake koje se bude u tri sata noću kada god on ima teniski meč. Takva je i moja baba.... Ova koju igram u predstavi“, objasnila je Anđelka Prpić deo likova koje sve sama interpretira u ovoj predstavi.

Tekst za predstavu napisao je dramski pisac i scenograf Nebojša Romčević, a režija je poverena glumcu, muzičari i reditelju Branku Đuriću Đuri.

"Nije lako čoveku ni da kod nekoga izazove glasan, smeh od srca, a ni da ga neko tako nasmeje. Ja, zaista, jako cenim svakog čoveka koga uspem tako da nasmejem. To je takva hrana za dušu i takav vetar u leđa glumcu koji igra u komediji, posebno kada je, kao ja, sam na sceni“, kaže glumica Anđelka Prpić.

Publika na Letnjoj pozornici na Paliću smehom i aplauzima je nagradila Anđelku Prpić za interpretaciju prave armije likova koja je odglumila u predstavi „Šta me snađe?!“

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.