Spektakl na Savskoj promenadi: Opera na vodi 15. septembra

Izvor: BKTV News, 05.Sep.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spektakl na Savskoj promenadi: "Opera na vodi" 15. septembra

Na šetalištu u okviru "Beograda na vodi", 15. spetembra biće održan muzičko scenski spektakl pod imenom "Opera na vodi" povodom obeležavanja 150 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pod dirigentskom upravom Dejana Savića, uz Orkestar i Hor, učestvovaće prvaci i solisti Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, javili su danas iz beogradskog Geozavoda.

U okviru ovog spektakla na otvorenom, publika će imati priliku da uživa u popularnim arijama, duetima >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i horovima iz poznatih opera koje su najvećim delom zastupljene na redovnom repertoaru nacionalnog teatra.

Dejan Savić, direktor Narodnog pozorišta, najavio je da će se svi prvaci beogradske opere pojaviti na spektakularnom koncertu na Savskoj promenadi.

FOTO: TANJUG/ Zoran Zestić

"Koncert će trajati oko 80 minuta. Verujem da će koncert izazvati veliko interesovanje kod publike. istina je da Narodno pozorište nema dovoljno nastupa na otvorenom, iako je to uobičajna praksa kod većine svetskih orkestara i vrhunskih pozorišta koji kao zaseban semenat imaju opersku produkciju. Za 30 godina koliko sam u Narodnom pozorištu, ne sećam se da smo nastupili na otvorenom. Sada je prilika da to uradimo na dostojanstven način na startu jubilarne 150. sezone" kazao je Savić.

Takođe, Savić je najavio da će ansambli beogradskog Narodnog pozorišta tokom septembra i oktobra gostovati širom Srbije.

"Igraćemo i u Madlenijanumu... Zvanično ćemo otvoriti sezonu 1. oktobra premijerom predstave "Balkanski špijun" po tekstu Duška Kovačevića u režiji Tanje Mandić Rigonat" rekao je Savić.

Jasmina Trumbetaš Petrović, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu, napominje da je spektakl na otvorenom u velikoj meri potreban Beogradu kao metropoli.

FOTO: TANJUG/ Zoran Zestić

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, ističe da je Narodno pozorište jedan od simbola Beograda i njegovog razvoja kroz istoriju.

"Srećan sam što konačno Opera na otvorenom postaje zaštitni znak Beograda. Drago mi je što su se umetnici Narodnog pozorišta ohrabrili i osnažili da izvedu tako zahtevan projekat, kao što je opera na otvorenom. Savska promenada je pravo mesto gde treba da se održi takav umetnički spektakl", kazao je Mladenović i dodao da je ova godina već rekordna po poseti turista Beogradu.

On je pozvao Beograđane i turiste da učestvuju u manifestaciji "Karneval brodova" i da sa reke gledaju i slušaju ekskluzivni umetnički program.

Svetlana Glumac iz kompanije "Moji brendovi", generalnog sponzora spektakla "Opera na vodi", kazala je da je taj događaj prilika da se ljudi okrenu pravim, umetničkim vrednostima.

"Ovo bi morao da bude početak tradiciji održavanja spektakularnih događaja na otvorenom, kako bi Beograd postao kulturni centar regiona", kazala je Svetlana Glumac.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Opera na vodi“ 15. septembra na Sava Promenadi

Izvor: Danas, 05.Sep.2018

Veliki muzički spektakl „Opera na vodi“ koji se organizuje povodom proslave 150 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu održaće se 15. septembra na Sava Promenadi pod generalnim pokroviteljstvom kompanije „Moji brendovi“, navodi se u njihovom saopštenju. Članak „Opera na vodi“...

Nastavak na Danas...

"Opera na vodi" 15. septembra na Savskoj promenadi

Izvor: RTS, 05.Sep.2018

Muzičko-scenski spektakl "Opera na vodi" biće izveden 15. septembra na Savskoj promenadi, povodom obeležavanja 150 godina postojanja Narodnog pozorišta u Beogradu. Pod dirigentskom upravom Dejana Savića, uz orkestar i hor, učestvovaće prvaci i solisti Opere Narodnog pozorišta. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.