Somborski filmski festival od 13. do 16. jula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 13:17

Somborski filmski festival od 13. do 16. jula

Treći Somborski filmski festival biće otvoren 13. jula (21:00) u Atrijumu Gradske kuće projekcijom filma "Koncentriši se, baba", u čast njegove glavne glumice Mire Banjac, koja je ovogodišnja dobitnica nagrade "Specijalni Ernest" za "dosadašnji i budući doprinos dobrim filmovima", saopštili su danas organizatori.

Na festivalu, kog organizuje somborski Kulturni centar "Laza Kostić", biće prikazano 15 filmova od 13. do 16. jula, a na njegovom zatvaranju nagrada nazvana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po filmskom pioniru iz Sombora Ernestu Bošnjaku biće uručena prošlogodišnjem dobitniku Slavku Štimcu.

Kako je najavljeno, festival će imati takmičarski Glavni program i Selekciju mladih autora, kao i selekcije "Kad bi Sombor bio Holivud", Filmski matine za decu i Panoramu švedskog filma, koja u saradnji sa ambasadom Švedske donosi ostvarenja "čije su projekcije održane na značajnim evropskim festivalima prethodnih godina".

Selektor programa Dejan Dabić je izjavio da i treće izdanje festivala nastoji da ukaže da "Sombor ima značajan filmski potencijal koji bi mogao biti još više iskorišćen u godinama koje slede", dok je direktorka festivala i KC "Laza Kostić" Vesna Šašić istakla da je cilj organizatora, između ostalog, da promovišu "domaće filmsko stvaralaštvo u najlepšim ambijentima".

Programi Somborskog filmskog festivala biće održavani, uz besplatan ulaz za posetioce, u Atrijumu Gradske kuće, Dvorištu Gradskog muzeja, Kabareu Narodnog pozorišta i na Trgu Svetog Đorđa, a organizatori tek trebaju da saopšte koji će filmovi biti prikazani.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.