Socijalna plastika ili umetnost koja menja društvo

Izvor: Arte, 13.Maj.2019, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalna plastika ili umetnost koja menja društvo

"Socijalna plastika ili umetnost koja menja društvo", Nebojša Milenković, muzejski savetnik MSUV Autorsko predavanje i razgovor s publikom Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37 Četvrtak 16. maj u19h. Da li umetnost može da menja odnose u društvu? Da li društva u kr...

Da li umetnost može da menja odnose u društvu?

 Da li društva u krizi izlaz mogu pronaći u umetnosti?

Osvetljavajući strategije (de)mistifikacije, propovedništva i medijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << manipulacija Nebojša Milenković, muzejski savetnik MSUV u razgovoru s publikom ─ služeći se primerima umetničkih praksi Marsela Dišana, Jozefa Bojsa i Endija Vorhola ─ ukazaće na slučajeve u kojima je umetnost uspevala da se nametne kao opozicija svetu bez nade i ideala ─ postajući uporište prava na intelektualnu pobunu.

Za naslov predavanja, ali i čitavog ciklusa razgovora i tribina na istu temu koji će uslediti tokom 2019. i 2020. godine iskorišćen je Bojsov termin socijalne plastike, odnosno proširenog pojma umetnosti u kom umetnik više nije (samo) proizvođač estetskih predmeta ─ već neko ko kreira kompleksne odnose koji u krajnjem rezultiraju ostvarenjem utopije društva kao umetničkog dela.

Ulaz slobodan.

https://www.facebook.com/events/523294164870490/

Nastavak na Arte...






Povezane vesti

Socijalna plastika ili umetnost koja menja društvo, NS

Izvor: SEEcult.org, 14.Maj.2019, 01:53

Vrsta dogadjaja:  Ostalo Datum:  Thursday, May 16, 2019 - 19:00 Link:  https://www.muzejvojvodine.org.rs Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Dunavska 37, Novi Sad Nebojša Milenković (muzejski savetnik MSUV):...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.