Snimanje filma o Svetozaru Miletiću u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimanje filma o Svetozaru Miletiću u Novom Sadu

Ekipa filma "Svetozar Miletić", posle Beograda i Vršca stigla je i u Novi Sad. Film o nekadašnjem uglednom advokatu, političaru, gradonačelniku Novog Sada snima se u restoranu Balkan ekspres, u Petrovaradinu. Nakon toga istorija će, na filmskom platnu, oživeti i u Subotici i Somboru.

Pre bezmalo mesec dana u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu pala je prva klapa biografsko-istorijskog filma "Svetozar Miletić", po scenariju Milovana Vitezovića i u režiji Darka Bajića. Poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana oktobra snimano je i u Gradskoj kući u Vršcu. Na red je došao i Novi Sad, grad u kojem je Miletić bio gradonačelnik, tačnije restoran Balkan Ekspres u Petrovaradinu, mesto oko kog se ispredaju brojne legende i na kom je 1705. postojala prva pivara na teritoriji Srbije.

"Ovaj spektakl, film o Svetozaru Miletiću u stvari je jedan moj put do mašte i put do istorije, a i sa druge strane put do otkrivanja svega onoga što se stvarno desilo…. Ono što mogu da poručim gledaocima jeste da će pored ove doze istorije, da se ne uplaše od toga, imati jednu izuzetno interesantnu melodramu sa velikim brojem sjajnih, zaista najboljih glumaca koje ova zemlja ima", rekao je Darko Bajić, režiser.

"Svakog jutra ustanem pa drhtim koga to treba da igram. Prilazim ovom liku sa velikim poštovanjem, čak i strahopoštovanjem. Drago mi je što se napokon desilo to vreme kad mi ne moramo da slavimo samo neke ideološke heroje, nego i da slavimo i neke nacionalne heroje i ljude koji su mnogo učinili za ovaj narod i za ovu zemlju", rekao je Ljubomir Bandović, glumac.

Podsetimo, ostvarenje koje prati život i rad uglednog advokata i borca za prisajedinjenje Vojvodine Kraljevini Srbiji podržali su Ministarstvo kulture, Pokrajinska vlada i Filmski centar Srbije. Premijera je u maju 2020.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.