Slobodan Savić selektor Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine

Izvor: B92, 13.Dec.2018, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slobodan Savić selektor "Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine"

Dugogodišnji pozorišni kritičar Slobodan Savić, izabran je za selektora 69. "Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine", najstarijeg pozorišnog festivala u Srbiji.

Savić je autor, pozorišni kritičar, novinar. Diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.

Osim na programima radija i televizije, autorske tekstove, kritike, kolumne i feljtone objavljivao je u vodećim domaćim novinama, magazinima i časopisima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kritiku i kratku prozu objavljivao u Književnoj reči, Književnim novinama, književnim almanasima, a novinske tekstove, kritike, kolumne i feljtone u vodećim domaćim novinama, magazinima i časopisima (Politika, NIN, Duga, Intervju, Ilustrovana Politika, Blic, Glas javnosti, Evropa...) Kao student bio je urednik književnog časopisa Znak, književni kritičar Studenta i novinar Radio Indeksa 202.

Od 2002. godine je autor-urednik u Kulturno-umetničkom programu Televizije Srbije, pokretač i autor kultnog serijala Čitanje pozorišta. Autor i urednik hronika najznačajnijih domaćih pozorišnih festivala (Sterijino pozorje, BITEF, INFANT, MESAM, Joakim Vujić, Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, Festival klasike, Dani komedije, Dani Zorana Radmilovića, JPF, Festival praizvedbi...) i brojnih dokumentarnih TV emisija i TV feljtona.

Od 1989. do 2002. godine novinar, urednik i Odgovorni urednik Redakcije za kulturu Radio Beograda 2. Pokretač i autor kultnog tok-šou programa Radio parlament, serijala o pozorištu Prepoznavanje, itd. Autor i urednik brojnih emisija i serijala iz oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva na televiziji i radiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Slobodan Savić selektor "Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine"

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2018

Dugogodišnji pozorišni kritičar Slobodan Savić, izabran je za selektora 69. "Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine", najstarijeg pozorišnog festivala u Srbiji...Savić je autor, pozorišni kritičar, novinar. Diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti na Filološkom fakultetu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.