Saši Iliću NIN-ova nagrada za knjigu Pas i kontrabas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saši Iliću NIN-ova nagrada za knjigu "Pas i kontrabas"

Saša Ilić dobitnik je NIN-ove nagrade za knjigu "Pas i kontrabas", saopštio je danas žiri.

Ilić je 66. dobitnik NIN-ove nagrade, a odluku je doneo žiri koji je radio u sastavu Branko Kukić, Ivan Milenković, Teofil Pančić, Marija Nenezić i Marjan Čakarević.

Žiri je većao od jutros u 9.30 sati.

U najužem izboru za 65. NIN-ovu nagradu bili su i romani "Mulat albino komarac" Steva Grabovca u izdanju Imprimatura, "Grozota ili..." Slobodana Tišme u izdanju Čarobne knjige, "Yugoslav" Ane Vučković u izdanju Partizanske knjige, "Po šumama i gorama" Milenka Bodirogića u izdanju Orfelina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saša Ilić: Moja knjiga slavi jugoslovenstvo i antifašizam

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2020

Saša Ilić je dobitnik NIN-ove nagrade za knjigu "Pas i kontrabas", saopštio je žiri, a Ilić kaže da nije očekivao nagradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.