Sarme za poneti obradovale pozorišnu publiku u Senti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 16:38

"Sarme za poneti" obradovale pozorišnu publiku u Senti

Premijernim izvođenjem predstave „Sarme za poneti”, urađene po tekstu Zorana Mijaljevića, a u režiji Branka Vučetića, članovi Kamerne scene „Miroslav Antić” još jednom su obradovali pozorišnu publiku u Senti. Komad Zorana Mijaljevića imao je svoju praizvedbu na sceni senćanskog Doma kulture, a prema reakcijama publike, predstava „Sarme za poneti“ imaće uspešan teatarski život.

Predstava „Sarme za poneti”, priča je o krahu sistema vrednosti, traganju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za smislom i svetlu „na kraju tunela“. Život jednog običnog bračnog para, koji se nosi sa puno svakodnevnih problema i frustracija, čini nam se poznat. Ipak, komedija na kraju dobija tragičan obrt. Članovi ansambla Kamerna scena „Miroslav Antić”, iako amateri, s jednakom strašću kao i do sada predali su se pozorišnoj magiji.

„Ovo je priča o besmislu, o nečemu što može zadesiti svakoga od nas. Ako je loše, teško vreme, kao što je ovo danas, često su ljudi u poziciji da prođu kao bračni par iz moje priče. Jedna komedija, nešto što se gleda, ali sa veleobrtom na kraju, sa tragičnim krajem“, rekao je Zoran Mijaljević, pisac

„Mislim da je teskt predivan i adekvatan ovom vremenu u kojem živimo. Nadam se i verujem u ansambl da smo napravili kvalitetnu predstavu“, saopštio je Branislav Unginović, glumac.

U vremenu pandemije, nedostatka sredstava za pozorišni amaterizam, kao i drugih problema, pozorišni entuzijasti iz Sente istrajavaju u svojoj misiji.

„Pokušavamo da opstanemo, da te stare staze slave nekako održimo. Jako je teško, jako, ne samo finansijski, nego i zbog nerazumevanja smisla pozorišta. Smisao pozorišta je da čoveka načini boljim“, izjavio je Branko Vučetić, reditelj.

A, oni istrajavaju u toj misiji već 35 godina. Naime, Kamerna scena „Miroslav Antić“ osnovana je u Senti još 1986. godine, a danas radi pri Srpskom kulturnom centru „Stevan Sremac“.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.