Saradnjom na daljinu, 200 članova Muzičke produkcije RTS-a izvelo himnu Bože pravde

Izvor: RTS, 08.Maj.2020, 13:02

Saradnjom na daljinu, 200 članova Muzičke produkcije RTS-a izvelo himnu "Bože pravde"

Svako je doprineo snimkom iz svog doma; članovi Muzičke produkcije RTS-a uključili su se u veliki projekat, i zajedno izveli srpsku himnu "Bože pravde".
„Svi su oduševljeno prionuli na rad, bilo je kompleksno, komplikovano i jako teško to sve izvesti", rekao je Bojan Suđić, umetnički i izvršni direktor Muzičke produkcije RTS-a.

Šef Simfonijskog orkestra i hora RTS-a je objasnio da je sve rađeno saradnjom na daljinu, zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tehnološkim uslovima, isto kao što su slične projekte poslednjih meseci radile i druge svetske produkcije.
Svi članovi Muzičke produkcije RTS-a, među njima i Kolibri, Dečji hor, Hor RTS-a, Simfonijski orkestar, Big bend, Narodni ansambl i narodni orkestar, radili su sa istom matricom. 

Svaki učesnik je u kućnim uslovima snimao svoj video-materijal. Reditelj je Petar Stanojlović.
„Bilo je puno neizvesnosti ali mi se čini da je rezultat jako dobar", kaže Suđić i dodaje da je uoči Dana pobede, prava prilika da se predstavi „zajednička himna".
„Ovo je bio naš mali doprinos dok ostajemo sa našom publikom putem heštaga ‘ostani s muzikom’ i mislim da će se taj naš kontakt nastaviti i dalje, na način koji ćemo prilagoditi situaciji".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.