ŠTA JE OVO? U Vatikanu se čita Kuran, starom Papi presađeno srce muslimana, skandali sa pedofilijom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2020, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA JE OVO? U Vatikanu se čita Kuran, starom Papi presađeno srce muslimana, skandali sa pedofilijom!

U centru pažnje Džon Malkovič

Počelo je emitovanje dugo iščekivanog nastavka serije "The zoung Pope" i ponovo progovara o skandalima s pedofilijom, retrogradnim stavovima o homoseksualnosti i Vatikanskoj državi koja počiva na prividu čednosti, novcu, i spletkama.

Međutim, snoviđenje oskarovca reditelja Paola Sorentina sada se osvrće i na aktuelnu tematiku migrantske krize i zaziranja od islama u Evropi.

Prva sezona je bila limitirana serija o kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se najviše pričalo u godini kada je objavljena.

Trejleri za ovogodišnju sezonu "The New Pope" su obećavali delikatne scene izopačenih i taštih vatikanskih službenika pozicioniranih u raskoš italijanske arhitekture, i konačno smo dobili novog papu, Džona Malkoviča, kao novog poglavara katoličke crkve, dok je stari papa Leni Belardo u komi, iz koje se ne budi uprkos presađenom srcu muslimana iz Egipta.

Sorentinov stil naracije je isti, ali u kontroverzi ide ipak korak dalje. Pored toga što analizira njene unutarnje slabosti i homoseksualizam među sveštenicima, razmatra i položaj katoličke crkve u današnjem svetu u kom se događaju migracije gotovo biblijskih razmera.

U nekoliko scena se čuju citati iz Kur'ana na arapskom jeziku, koji deluju potpuno nadrealno u ambijentu Rima.

Posebno upečatljiva scena na početku prve epizode druge sezone jeste ona u operacionoj sali kada doktor stavljajući srce u grudni koš Lenija Belarda ironično ukazuje na činjenicu da je to srce muslimana iz Egipta.

Sorentino je beskrajno bezobrazan i zabavan pa dve suprotstavljene religije i strah od terorizma u Evropi koristi kako bi bacio novo svetlo na besmisao globalnih dešavanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.