Ruska serija Katarina Velika vikendom na RTV-u (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska serija "Katarina Velika" vikendom na RTV-u (VIDEO)

Od nedelje, 6. oktobra, Radio-televizija Vojvodine počinje sa prikazivanjem raskošne ruske kostimirane serije Katarina Velika (Великая, 2015) koja će se emitovati vikendom od 22.30 na našem Prvom programu.



Ovo je priča o velikoj ruskoj carici od 15-33. godine života. Pripremite se da postanete svedok prvih 20 godina (1744–1762) njenog života >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Rusiji. Dvadeset godina sudskih intriga, urote, borbe za vlast i bezuslovne ljubavi prema Rusiji.

1739. godine prvi put se sreću Sofija Avgusta Frederika i dečak Karl Petar Urlih. Narednih godina nisu se sretali, sve do 1744. godine kada je carica Jelisaveta odabrala Sofiju svom nećaku za ženu. Frederika stiže u Rusiju kao buduća žena Petra III.

Kada je stigla u Rusiju, za koju je verovala da je strašna srednjovekovna zemlja, našla se, po sopstvenim rečima, u možda najlepšem gradu na svetu.

Frederika prima pravoslavlje i postaje Katarina. Godine koje je provela kao žena Petra III obeležene su najviše njihovim razdvojenim životima. Posle smrti carice Jelisavete Petrovne, Petar III preuzima tron Rusije, ali svojim nepromišljenim odlukama dovodi celu zemlju protiv sebe, što će ga nedugo zatim koštati i krune. Uz pomoć vojske, crkve i svih važnih faktora u zemlji, 1762. ona se kruniše za caricu Rusije i postaje Katarina II Velika.

Režiju serije potpisuje Igor Zajcev dok glavnu ulogu Katarine Velike tumači Julija Snegirjova, Pavel Derevjanko u ulozi je Petra II a Nataliji Surkovoj pripala je uloga carice Jelisavete Petrovne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.