Ridlija Skota nije lako impresionirati, ali Hoakin Finiks može sve

Izvor: B92, 30.Nov.2021, 10:43

Ridlija Skota nije lako impresionirati, ali Hoakin Finiks "može sve"

Poput još nekih poznatih režisera, Ridli Skot takođe nije ljubitelj filmova o superherojima. Međutim, čini se da je Oskarom nagrađeni "Džoker" iz 2019. godine, izuzetak.

Reditelj "Gučijevih" podelio je snažnu reakciju na ulogu Hoakina Finiksa u filmu "Džoker", koji inače nije ni prvi ni poslednji glumac koji je tumačio ekscentričnog lika.

Međutim, njegova verzija "klovna-zločinca" ističe se odmah pored Hita Ledžera u "Mračnom vitezu", bez obzira na to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koliko je mračna i uvrnuta. Čini se da je sa tim saglasan i Ridli Skot, koji je u intervjuu za "Dedlajn" (Deadline) priznao zasluge Finiksu za njegov nastup vredan Oskara, a Skota obično nije lako impresionirati.

Hoakin Finiks: Od sekte do Oskara, od najveće tuge, do Rivera Juniora

"Dovoljno je elegantan da obuzda svoj bes i kaže – koji stariji, mudriji čovek može ovo da uradi umesto mene? Dakle, skoro je šekspirovski, i mislim, znate, Hoakin može sve. Dakle, kada onda uradi nešto poput Džokera, postoje trenuci u Džokeru koje nikada ranije nisam video. Postoje reakcije u Džokeru koje su smešne. Ne možete samo reći da nisu zli. Dolaze iz oštećene duše. I to je ono što tražim: šta će biti Hoakinova verzija Napoleona?", rekao je Skot.

Ovo je verovatno razlog zašto je Ridli Skot izabrao baš Hoakina Finiksa da glumi u njegovom filmu "Kitbag", u kome Finiks igra ulogu Napoleona Bonaparte. Ovo nije prvi put da njih dvojica rade zajedno, jer je Finiks igrao sporednu ulogu u Skotovom Gladijatoru, za koji je bio nominovan za Oskara.

Sećanje na brata: River Finiks, usamljeni čovek sa svrhom

Skot je u svom intervjuu pohvalio glumca zato što ume da "uradi bilo šta" i što je u Džokeru uradio stvari koje reditelj "nikada ranije nije video". Naravno, Skot izgleda veoma zaintrigiran u vezi sa tim kako će Finiks uraditi lik Napoleona.

Sasvim sigurno je da Hoakin Feniks donosi nešto dodatno mračnim likovima, kako liku u Gladijatoru, tako i Džokeru, a izgleda da je samo zbog njega Ridli Skot ipak priznao da mu se dopada film iz žanra za koji je ranije rekao da je "dosadan kao go*no".

Surovi Ridli Skot: "Marvelovi filmovi su dosadne priče i još dosadniji specijalni efekti"

Ridli Skot je takođe kritikovao scenarije za filmove o superherojima, rekavši da se nedostatak priče i zapleta spasava samo masovnom upotrebom specijalnih efekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.