Rediteljki Saši Milavić Dejvis nagrada Ljubomir Muci Draškić

Izvor: RTS, 20.Sep.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rediteljki Saši Milavić Dejvis nagrada "Ljubomir Muci Draškić"

Nagrada za režiju "Ljubomir Muci Draškić", koju dodeljuju Atelje 212 i Skupština grada Beograda, pripala je rediteljki Saši Milavić Dejvis za predstave "Konstelacije" Nika Pejna i "Moja ti" Olge Dimitrijević, saopšteno je u tom teatru.
Jednoglasnu odluku doneo je žiri u sastavu: Svetlana Bojković, Nebojša Cile Ilić i Bojan Žirović, uz obrazloženje da je Dejvis u dvema predstavama svojom režijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostvarila izuzetne domete.

"Njen rediteljski instinkt, prefinjenost, istančan ukus, duhovitost i preciznost u rediteljskom postupku rezultirali su na kraju u predstave koje otvaraju u gledaocu istovremeno i misao i emociju, kao i niz slojeva i asocijacija", rekao je Ilić.
Rad Saše Milavić Dejvis sa glumcima, kako je ocenio žiri, "oplemenjujuće je iskustvo, a njene režije su veliko osveženje u našem teatarskom prostoru".
Saša Milavić Dejvis je tim povodom rekla da je za Mucija znala kao za legendu i da joj se "on približio kao čovek" radeći sa Svetlanom Cecom Bojković na predstavi "Moja ti", koja će sutra biti premijerno izvedena pred beogradskom publikom.
"Sada mi je kao mentor. Počastvovana sam što ga sada imam kao mentora, gurua, ako se izgubim da se vratim i mislim kako bi on to uradio", istakla je Dejvis koja je rođena i živi u Engleskoj, posebno skrenuvši pažnju da je Muci Draškić mnogo radio sa glumcima.
"Glumci svom reditelju" - nagrada za režiju "Ljubomir Muci Draškić" ustanovljena je 2005. godine odlukom Ateljea 212 i Skupštine grada Beograda i bijenalno se dodeljuje za predstave nastale na beogradskim scenama u znak sećanja na velikog reditelja i dugogodišnjeg upravnika Ateljea 212.
Tu nagradu izdvaja od drugih to što o njoj odlučuje žiri koji je sastavljen isključivo od glumaca, a sastoji se od bronzanog medaljona sa likom Ljubomira Draškića, rad vajara Mihajla Ćurčića, unikatne diplome, rad slikara Ljubisava Milunovića, i novčanog iznosa.
Nagrada će laureatkinji biti uručena sutra posle premijere predstave "Moja ti".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.