Raspisani konkursi za medije u pojedinim opštinama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2023, 18:32

Raspisani konkursi za medije u pojedinim opštinama

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da su raspisani medijski konkursi u opštinama Gornji Milanovac, Bačka Topola, Varvarin, Brus, Obrenovac i Lazarevac. Najviše novca za sufinansiranje medija u 2023. godini biće raspodeljeno u gradskoj opštini Obrenovac, 24,5 miliona dinara, a najmanje u Varvarinu 1,2 miliona.

Gradska opština Lazarevac je za sufinansiranje medijskih projekata opredelila 10 miliona dinara.

Opština Brus je za sufinansiranje medijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekata izdvojila 4,3 miliona dinara, a opština Gornji Milanovac 15 miliona dinara.

Za sufinansiranje medijskih projekata iz budžeta Bačke Topole opredeljeno je ove godine 14 miliona dinara.

Na ovim konkursima mogu da učestvuju mediji koji su registrovani u Agenciji za privredne registre (APR) i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a treba da prilože dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija u APR.

Pravo učešća na konkursima nemaju izdavači medija koji se finansiraju iz javnih prihoda, kao i lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva za projektno sufinansiranja, a nisu u predviđenom roku i propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj.

Pravna lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila, nemaju pravo da učestvuju na Konkursu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.