Ralf Fajns dobitnik nagrade za doprinos svetskoj kinematografiji

Izvor: BKTV News, 16.Okt.2018, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ralf Fajns dobitnik nagrade za doprinos svetskoj kinematografiji

Fajnsu je pripalo počasno priznanje za, kako je navedeno u saopštenju EFA, bogatu i dugu karijeru ispred i iza kamere i njegovu posvećenost filmu. 

Britanskom glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu pripala je nagrada za evropski doprinos svetskoj kinematografiji, koju dodeljuje Evropska filmska akademija.

"Rejf Fajns je kreirao filmove koji nastavljaju da nas inspirišu i dotiču", stoji u obrazloženju.

Fajnsov najnoviji projekat je film "Bela vrana" o Rudolfu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Nurejevu koji je režirao i u kome igra Puškina.

Prethodno je tumačio lik Čarlsa Dikinsa u ostvarenju "Nevidljiva žena" iz 2013. koji je takođe potpisao kao reditelj.

Njegov rediteljski debi bio je film "Koriolan" iz 2011. koji je jednim delom sniman i u Beogradu.

Među mnogobrojnim ulogama izdvajaju se one u ostvarenjima "Grand Budapest Hotel", "Šindlerova lista" za koju je osvojio nagradu "Bafta" i bio nominovan za Oskara, "Engleski pacijent" za koji je takođe bio nominovan za nagrade "Oskar" i "Bafta", "Čitač", a tu je i uloga Lorda Voldemora u popularnom serijalu o Hariju Poteru, kao i "M" u filmovima o Džejmsu Bondu - "Skyfall" i "Spektra".

Fajnsu će nagrada Evropske filmske akademije biti uručena 15. decembra u Sevilji.

Britanski reditelj i glumac Ralf Fajns posetio je prošle godine Srbiju u potrazi za lokacijama za svoj novi film, a tokom boravka u Beogradu sastao se i sa predsednikom Alekandrom Vučićem.

Glumac je bio i jedan od mnogobrojnih poznatih ličnosti koje su prisustvovale inauguraciji predsednika Vučića u palati "Srbija".

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.