RTS klub“ – poboljšanje beogradske kulturne krvne slike

Izvor: RTS, 21.Avg.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"RTS klub“ – poboljšanje beogradske kulturne krvne slike

U Radio Beogradu, zdanju koje decenijama baštini nacionalnu istoriju i kulturu, otvoren je "RTS klub“ – konferencijski, izlagački i promotivni centar Radio-televizije Srbije.
Ljubitelji kulture, umetnosti i književnosti će, na novom mestu susreta, u "RTS klubu“, moći da prelistaju knjige u izdanju RTS-a, slušaju muziku i odaberu neki od kompakt-diskova iz bogate produkcije PGP-a.

Galerijski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prostor kluba otvoren je izložbom pod nazivom "Mozaik jedne epohe“. Reč je o istoriji Radio Beograda, dugoj skoro jedan vek.
RTS Klub je otvorio ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.
"Ovo je jako lep i važan dan za kulturu u Beogradu i za istoriju Javnog servisa. Mislim da će ovo biti dobra prilika da se građani Srbije, na prvom mestu Beograđani, njima je to blizu, a onda potom, i svi ostali, upoznaju sa bogatom istorijom radija i televizije u Srbiji, koja je u velikoj meri istorija našeg društva, koje je prolazilo kroz razne epohe. Ova istorija pokazuje da je razvoj, na prvom mestu radija, iz kojeg je kasnije proistekla televizija, bila u korak sa najsavremenijim dostignućima epohe u to vreme", rekao je ministar Vukosavljević. 

Vukosavljević je dodao da galerijski i konferencijski prostor Kluba predstavljaju poboljšanje krvne slike kulturnog prostora Beograda.
"Mislim da Javni servis ovim gestom i ovim postupkom, ovim prostorom i budućnošću ovog prostora, ima razloga da se ponosi“, istakao je Vukosavljević.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otvoren RTS Klub

Izvor: SEEcult.org, 21.Avg.2019

Konferencijski, izlagački i promotivni centar Radio-televizije Srbije – RTS klub, u kojem će posetioci moći da se upzonaju sa bogatom istorijom te medijske kuće, prelistaju knjige i slušaju muziku, otvoren je 21. avgusta u Radio Beogradu izložbom "Mozaik jedne epohe”. Ministar kulture i informisanja...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.