ROKERI KAO DI-DŽEJEVI Koja, Cane, Gile, Vuča, Vasil za gramofonima

Izvor: Blic, 26.Feb.2018, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROKERI KAO DI-DŽEJEVI Koja, Cane, Gile, Vuča, Vasil za gramofonima

Frontmeni poznatih domaćih bendova predstaviće se publici svojim muzičkim izborom u ulozi disk-džokeja na događaju “Buka sada!” 14. aprila u zgradi bivšeg “Kluza” u Masarikovoj ulici.

Neka od najeminentnijih imena domaće alternativne scene će u jednoj noći, umesto u standardnom formatu benda, nastupiti u ulozi disk-džokeja.

Za gramofonima na dve bine smenjivaće se: Cane (Partibrejkers, Škrtice), Njegova DJ ekselencija Crni Zub (Koja, Disciplin A Kitschme), >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gile (Električni orgazam), Vikler (Bad Copy), Vuča (ex Darkwood Dub), Vukašin Marković (IrieFM), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Oliver (Kanda, Kodža i Nebojša) i Rambo Amadeus. Neki od njih će i zajedno puštati svoju omiljenu muziku, a takođe nije isključeno da će uz ritam sa gramofona biti i žive svirke.

- Ideja je da Vukašin Marković i ja zajedno puštamo muziku, ali i da uz tu muziku nešto odsviramo. On će poneti trombon, ja klavijaturu i uključiti se u određenom trenutku kad nam dođe. Poput nekog džem-sešna, samo što je ostatak benda u ovom slučaju na ploči koju puštamo u tom trenutku - kaže za „Blic“ naš poznati muzičar Vasil Hadžimanov.

“U višegodišnjem naletu kulturne dekadencije urbana kultura u Beogradu i Srbiji trpi ozbiljne posledice zanemarivanja određenih gradskih vrednosti. BUKA! je nastala upravo s ciljem da promoviše te vrednosti i muziku čije je postojanje ostavilo neizbrisiv trag u istoriji rokenrola čitavog regiona. Ovo je svojevrsno putovanje upravo kroz esenciju rokenrola i svega što on predstavlja, kao i različitih muzičkih uticaja koji su formirali sve ove izvođače”, najavljuju organizatori ovog događaja.

Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima od sutra i to: superpromotivni kontigent 200 ulaznica po ceni od 800 dinara, zatim promotivnih 200 ulaznica po 1.000 dinara. Regularna cena karata biće 1.200 dinara do nedelje, 8. aprila, a nakon toga će koštati 1.500 dok će na vratima moći da se kupe za 1.800 dinara.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Koja, Cane, Rambo, Gile… BUKA! prvi put u Kluzu

Izvor: BalkanRock.com, 27.Feb.2018, 10:37

Uprkos zapostavljenosti od strane medija alternativna rok scena u Srbiji na vrhuncu je kreativnosti i produktivnosti na radost publike koja intezivno pronalazi načina da je podrži. Obzirom da mediji ne prate ovu scenu osim prilikom nekih festivalskih okupljanja, kao i da glas svakog od njih posebno...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.