Proglašeni dobitnici nagrada književnog konkursa Ulaznica 2019

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašeni dobitnici nagrada književnog konkursa "Ulaznica 2019

Žiri književnog konkursa "Ulaznica 2019" u sastavu Alen Bešić, pesnik i urednik iz Novog Sada i predsednik žirija, Dunja Ilić, književna kritičarka i urednica iz Kikinde i Vladimir Arsenić, urednik časopisa, sa zadovoljstvom je konstatovao da se povodom javnog poziva objavljenog u maju 2019. godine opet odazvao veliki broj autorki i autora koji su poslali preko 2000 radova. 

Radovi su stigli iz svih država bivše Jugoslavije, a raduje činjenica da su stizali i iz drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << država u kojima ima ljudi koji pišu bhsc jezikom, primerice Italije, Novog Zelanda, Švedske, Nemačke, Sjedinjenih Američkih Država...

Žiri je jednoglasno odlučio da nagradi sledeće radove:

Poezija

Prva nagrada:Radomir Mitrić, Kragujevac–Psihodelični bluz za Mariju Čudinu

Druga nagrada:Branimir Dropuljić, Zagreb–Stan propušta

Treća nagrada:Nataša Gudelj, Podgorica – Iz dnevnika

Proza

Prva nagrada:Marjan Urekar, Novi Sad–Plešemo mehanički

Druga nagrada:Ines Gverić Korkut, Zagreb – Na izložbi Kiki Smith

Treća nagrada:Sara Kopeczky Bajić, Split – Pjevati na mjesec

Esej

Prva nagrada:Mladen Gojković, Zaječar–Slika Beograda u romanu Terazije Boška Tokina

Druga nagrada:Petra Nešić, Niš–Post modernog teatra

Treća nagrada:Maja Belegišanin, Surčin – Zvučna stvarnost sveta

Nagrađeni radovi predstavljaju prilično precizan uvid u stanje književnosti na kulturnom prostoru bhsc jezika, kao i dobar deo poetičkih tendencija uočljivih među autorkama i autorima na postjugoslovenskoj sceni. Raznovrsni po svojim temama, a napisani sa zavidnim književnim umećem i uverljivošću, ovi tekstovi su se iz mnoštva izdvojili ukupnim utiskom i zrelošću izraza.

U svom ocenjivanju žiri je vrednovao isključivo kvalitet umetničko-jezičkog izraza koji je u nagrađenim radovima nesumnjiv. Organizatori se zahvaljuju svim učesnicima koji su poslali radove jer su pred žiri stavili veliki posao i odgovornost. Nadamo se da će konkurs i sledeće godine biti ovako bogat i uzbudljiv po pitanju broja kvalitetnih tekstova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.