Pretpremijera Kad je Niče plakao 12. februara

Izvor: B92, 11.Feb.2019, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretpremijera "Kad je Niče plakao" 12. februara

Pozorišna predstava "Kad je Niče plakao" biće premijerno izvedena pred beogradskom publikom 14. februara u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Dva dana ranije, u utorak, 12. februara biće održana pretpremijera.

"Predstava je drama Jordana Cvetanovića po moticvima Irvina Jaloma. Držimo se sadržaja romana ali u interpretaciji smo se prilagodili sceni, današnjem trenutku. Postoji konekcija sa Bečom 1882. godine", rekla je glumica Vanja Milačić za televiziju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prva.

Publika će, prema njenim rečima, moći da vidi tumačenje živih fiozofa i psihijtara na sceni. Sučtina predstave je začetak terapije razgovorom - začetak psihoanalize u svetu. Suočava nas sa samima sobom. Ovo je kopanje po suštini ljudske duše, po suštini postojanja, odnosa.

"Suština je, kao što i sam naziv (prestave) kaže, kad se Niče oljudio, kada je postao čovek", rekla je Vanja Milačić.

Osim nje, u predstavi igraju Goran Jevtić koji potpisuje i režiju, Ljuba Bandović, Katarina Marković, Sara Pejčić i Dimitrije Stajić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako biti zdrav i uravnotežen

Izvor: SEEcult.org, 12.Feb.2019, 02:17

Predstava “Kad je Niče plakao”, prema romanu Irvina Jaloma, u dramatizaciji Jordana Cvetanovića, biće premijerno izvedena 14. februara u Ustanovi kulture “Vuk Stefanović Karadžić” u Beogradu, a reditelj i glumac Goran Jevtić kaže da postavljanjem na scenu tog bestselera želi da progovori...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.