Premijera novog filma Romana Polanskog na Berlinalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera novog filma Romana Polanskog na Berlinalu

BERLIN - Najnoviji film Romana Polanskog, "The Ghost Writer", imaće svoju premijeru na predstojećem Berlinalu, saopštili su danas organizatori.

Politički triler, zasnovan na bestseleru Roberta Harisa "The Ghost", je francusko-nemačko-britanska koprodukcija u kojoj glavne uloge tumače Juan Mekgregor, Pirs Brosnan, Kim Katral i Olivija Vilijams, prenose mediji.

Film govori o piscu koji je pozvan da pomogne bivšem britanskom premijeru da napiše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << memoare.

Francusko-poljski reditelj se trenutno nalazi u kućnom pritvoru u svojoj švajcarskoj vili u Gštatu.

Švajcarsko ministarstvo pravde treba da donese odluku o izručenju Polanskog SAD, gde je 1977. godine optužen da je imao nezakonite seksualne odnose sa trinaestogodišnjom Samantom Gejmer.

Na 60. filmskom festivalu u Berlinu, koji će se održati od 11. do 21. februara, premijerno će biti prikazano delo još jednog slavnog reditelja. Reč je o filmu "Shutter Island" Martina Skorsezea.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.