Premijera nove pesme: Ovo je najduži Orgazam do sada

Izvor: Blic, 22.Okt.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera nove pesme: Ovo je najduži Orgazam do sada

Poznati bend "Električni orgazam" upravo je objavio spot za šesti singl za nadolazećeg albuma "Gde smo sad?" koji treba da se pojavi u proleće 2018. godine, a ovo je ujedno i najduži singl koji je bend ikada izdao i traje više od devet minuta.

- Pesma se zove "Okašuka Šakata". Mnogi će se pitati šta to zapravo znači, a odgovor je veoma jednostavan, ništa. Posle svih tekstova koje sam napisao u životu ideja mi je bila da nađem neke dve reči koje mi dobro zvuče, fonetski, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a da zapravo ne nose nikakvo značenje u sebi. To je jednostavno bilo nešto što mi je bio izazov, kao da izmišljas neki novi, nepostojeći jezik - kaže Srđan Gojković-Gile, frontmen "Električnog orgazma".

Tekst pesme je napisao Gojković, a muziku i aranžman potpisuje sa Branislavom Petrovićem, Ljubomirom Djukićem, kao i na ostalim pesmama za novi album. Producent je Toni Jurij, iz Slovenije, njihov stari saradnik još sa albuma "Lišće prekriva Lisabon" (1982), "Les chansones populaires" (1983) i "Kako bubanj kaže" (1984).

- Za video smo se opredelili da uradimo nešto što do sad nismo radili, a to je da angažujemo likovnu umetnicu Margaretu Jelić, iz Beograda, da uradi animirani spot po motivima njenih slika, koje su zapravo apstrakcije. Ideja je bila da video ne bude u direktnoj vezi sa muzikom i da je ni na koji nacin ne objašnjava ili tumači - navodi Gile.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.