Premijera Uspona Skajvokera peta po zaradi svih vremena (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2019, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera Uspona Skajvokera peta po zaradi svih vremena (VIDEO)

Novi film "Star vors - Uspon Skajvokera" iz poznate naučno-fantastične franšize "Ratovi zvezda" ostvario je tokom noći premijere u SAD i Kanadi zaradu od 40 miliona dolara, što je peta najbolja zarada za premijeru nekog filma svih vremena, saopštila je danas kompanija "Volt Dizni".

Film, koji su mnogi željno iščekivali, ostvario je preko okeana zaradu od dodatnih 59,1 milion dolara, preneo je Rojters.

Poslednji fim poznate franšize zaradio je, međutim, manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od prethodna dva nastavka - "Buđenje sile" iz 2015. je u noći premijere u Severnoj Americi ostvario zaradu od 57 miliona dolara, dok je "Poslednji džedaj" iz 2017. zaradio 45 miliona dolara.

Film u režiji Džej Džej Abramsa zamišljen je kao poslednja epizoda 42-godišnje sage koju je 1977. započeo Džordž Lukas.

Dizni je saopštio da je film naišao na podeljena mišljenja kod kritike, ali da su ga fanovi pozitivno ocenili.

Prema navodima kompanije, 86 odsto gledalaca je na sajtu "Roten tomejtoz" film posle gledanja pozitivno ocenilo.

U bioskopu u Holivudu, najveći fanovi su mogli da izaberu opciju da gledaju 24-časovni maroton svih devet nastavaka Ratova zvezda.

"Počeo sam sa ovom avanturom kada mi je bilo pet godina", rekao je jedan od gledalaca maratona, prenosi Rojters.

Trejler

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.