Predstavi Ana Karenjina sedam festivalskih nagrada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 11:37

Predstavi Ana Karenjina sedam festivalskih nagrada

Predstava Ana Karenjina Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház ostvarila je apsolutnu dominaciju na jubilarnom 70. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji je započeo 19. aprila.

Ujvidekijeva predstava je uvrštena u selekciju, pored još šest predstava vojvođanskih pozorišta, a o nagradama je odlučivao žiri u sastavu rediteljke i književnice Vide Ognjenović, scenografa i kostimografa Miodraga Tabačkog i glumca i profesora Predraga Momčilovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ana Karenjina proglašena je za najbolju predstavu u celini, nagradu za najbolju režiju dobio je je reditelj Dejan Projkovski, Tima Filep i Arpad Mesaroš, tumači Ane Karenjine i Vronskog, poneli su odlikovanja za najbolju žensku i mušku ulogu, Valentin Svetozarev za scenografiju, Marija Papaučevska za kostime, dok je specijalnu nagradu za scenski pokret ponela Olga Panga.

Večeras će u Zrenjaninu, na završnoj festivalskoj večeri, biti upriličena dodela nagrada, a predstava Zaljubljivanje biće odigrana u čast nagrađenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavi “Ana Karenjina” sedam nagrada

Izvor: Danas, 26.Apr.2021

Predstavi “Ana Karenjina” Novosadskog pozorišta pripalo je sedam nagrada na 70. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, čiji je Zrenjanin domaćin a predstave su se igrale širom Vojvodine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.