Izvor: RTS, 19.Jan.2021, 18:23

Poznat širi izbor knjiga za nagradu "Nikola Milošević"

U prostorijama Radio Beograda održana je sednica žirija za ovogodišnju nagradu "Nikola Milošević", koju dodeljuje Radio Beograd 2 za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije.
Žiri ove godine radi u sastavu prof. dr Zoran Paunović, prof. dr Dragan Prole i prof. dr Iva Draškić Vićanović (predsednica).

Žiri je razmotrio sve prispele predloge, odabrao knjige koje ispunjavaju uslove za učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na konkursu i u širi izbor za ovogodišnju nagradu "Nikola Milošević" uvrstio sledeće naslove: 
- Nemanja Radulović: "Podzemni tok" (Službeni glasnik)
- Novica Milić: "Politička naratologija - ogled o demokratiji" (Akademska knjiga)
- Dragan Đorđević: "Goli život književnog jugoslovenstva" (Službeni glasnik)
- Ljiljana Radenković: "Sreća - filozofija i psihologija dobrog života" (Akademska knjiga i Institut za demokratski angažman Jugoistočne Evrope)
- Milanko Govedarica: "Smisao erosa i ljubavi" (Vulkan izdavaštvo)
- Ilija Marić: "Srpska filosofija kao recepcija" (Bogoslovsko društvo "Otačnik" i Agencija za izdavaštvo "Bernar")
- Goran Mutabdžija: "Geofilozofija premoderne" (Univerzitet u Istočnom Sarajevu - Filozofski fakultet Pale)
- Snežana Vesnić: "Arhitektonski koncept - objekt stvarnosti i subjekt iluzije" (Akademska knjiga i Institut za demokratski angažman Jugoistočne Evrope)
- Irina Deretić: "Smrt i besmrtnost u Platonovoj filozofiji" (Feniks Libris)
- Miško Šuvaković: „3E: estetika, epistemologija, etika spekulativnih i De Re medija (Fakultet za medije i komunikacije)
- Vesna Elez: „O Bodlerovom Cveću zla" (Filološki fakultet i Dosije studio)
- Adriana Zaharijević: „Život tela - politička filozofija Džudit Batler" (Akademska knjiga)
Na sledećoj sednici žiri će doneti odluku o najužem izboru od tri dela o kojima će se razgovarati krajem januara na javnom zasedanju, u studiju Radio Beograda 2, kada će, u direktnom radijskom prenosu, biti doneta odluka o dobitniku ovogodišnje nagrade "Nikola Milošević".
Nagrada će biti uručena 9. februara, na Dan Radio Beograda 2.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.