Pol Kalkbrener, Bodzim i Gus Gus u Beogradu

Izvor: Blic, 11.Nov.2017, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pol Kalkbrener, Bodzim i Gus Gus u Beogradu

Pol Kalkbrener dolazi 24. novembra u Beograd. U live setu on će prvi put izaći pred publiku u prestonici, a samo dan kasnije slušamo i Stefana Bodzina.

Kalkbrener je internacionalno poznatog po svom jedinstvenom talentu. Njegov najveći uspeh, ono što ga je lansiralo među najcenjenija imena elektronske muzike, jeste soundtrack za film „Berlin Calling“, kojim je zaludeo umove rave publike. On će 24. novembra imati live set u Hangaru, a na istom mestu 25. novembra nastupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Bodzin, dugo iščekivano ime kada su u pitanju muzičari koji predstavljaju tehno zvuk. Pre uplivavanja u vode elektronske muzike, ovaj umetnik je komponovao za prestižna evropska pozorišta. Njegova produkcija može se opisati kao fuzija hipnotičke muzike sa veoma realnim i nezaboravnim melodijama.

Njih dvojica nastupaju pod okriljem Blender platform koja nam dovodi do kraja godine još dva velika imena. Deset godina nakon sjajnog beogradskog koncerta, u petak, 8. decembra, uživo će nastupiti islandski elektro sastav Gus Gus. Ono što predstavlja njihov specifican žig je kombinacija sintetizovanog spoja fanki basa sa inteligentnom upotrebom tehnologije i umetnosti. Njihovi nastupi predstavljaju harmoniju muzike i performansa, ekstravangantni su i puni pozitivne energije koju prenose na publiku. Poznati su po hitovima „David“, „Arabian Horse“, „Over“, „Obnoxiously Sexual“. Sarađivali su sa mnogim velikanima elektro i pop scene, kao što su: Bjork, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros.

U subotu, 9. decembra, plesni podijum zagrejaće legenda progresivnog zvuka, planetarno priznati di-džej i producent Sasha, koji je nominovan za nagradu Gremi, četvorostruki dobitnik Internacionalne Dance Music Award nagrade i dobitnik DJ Mag nagrade. U karijeri dugoj 30 godina tokom koje je konstantno na samom vrhu predstavnika ovog pravca, nekoliko puta je posetio i Beograd. Među našom publikom ostao je upamćen legendarnim b2b setom sa Digvidomom na desetogodišnjoj proslavi Egzit Festivala.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.