Pokrajinska vlada dodelila šest miliona dinara za umetničke projekte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020, 16:03

Pokrajinska vlada dodelila šest miliona dinara za umetničke projekte

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio je danas 13 rešenja predstavnicima visokoobrazovnih institucija koje su dobile sredstva na osnovu javnog konkursa za finansiranje projekata u oblasti istraživačko-umetničkog stvaralaštva u polju umetnosti, s teritorije AP Vojvodine u 2020. godini.

Prema rečima sekretara Miloševića, ukupna vrednost projekata za ovu godinu iznosi šest miliona dinara, a opredeljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sredstva dodeljena su istraživačima sa Akademije umetnosti u Novom Sadu i Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta „Edukons“.

„Veliko je zadovoljstvo pripadati Vladi koja je s početka svog mandata prepoznala značaj projekata u umetnosti i najpre nabavila muzičke instrumente vredne više od 32 miliona dinara“, izjavio je sekretar Milošević.

On je istakao je da je za četiri godine, koliko postoji ovaj program, finansiran 51 projekat sa više od 23 miliona dinara.

„Više sam nego zadovoljan što već četiri godine istrajavamo u činjenici da su kreativnost i istraživanje privilegija ne samo naučnih delatnika ili onih koji brinu o strukovnim studijama, nego i onih koji razvijaju umetnost. Bogatstvo ideja i pravaca u umetnosti na najbolji način boji naš život i budi najbolje u ljudima”, rekao je Milošević.

On je naglasio da su ulaganja u Naučno-tehnološki park i novo krilo Medicinskog fakulteta, kao i izrada projektne dokumentacije za zgradu Studentskog kulturnog centra, najbolja svedočanstva da je Pokrajinska vlada okrenuta vrlo racionalnim pitanjima visokog obrazovanja, ali i da joj je veoma stalo do boljeg standarda, kvaliteta i kulturnog života studenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.