Počeo Festival amaterskih pozorišnih društava Vojvodine u Staroj Pazovi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Festival amaterskih pozorišnih društava Vojvodine u Staroj Pazovi

56. Festival amaterskih društava Vojvodine održava se od 17. do do 25. maja u Staroj Pazovi u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva Vojvodine i Saveza amatera opštine Stara Pazova pod pokroviteljstvom opštine i podršku staropazovačkog Centra za kulturu. U okviru programa smotre prikazuje se 8 predstava iz Nove Pazove, Crvenke, Kule, Sivca, Šida, Uzdina, Kovina i Stare Pazove.

Prvog festivalskog dana na programu je bila predstava "Sve o ženama" po tekstu Mira Gavrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u režiji Aleksandera Baka u izvođenju članica novopazovačkog Amaterskog društva "Mirko Tatalović Ćira". Smotru je otvorio glumac Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Milan Kovačević iz Nove Pazove, a dobrodošlicu domaćina poželeo je i načelnik Odeljenja za društvene delatnosti Željko Šolaja.

Na kraju svake predstave u holu Pozorišne sale održava se okrugli sto sa glumcima i žirijem festivala, a voditelj istog je pozorišni i radio producent Miloš Lazić. Žiri publike je za glumačko ostvarenje večeri proglasio Bojanu Urošević.

Drugog festivalskog dana, u subotu 18. maja na staropazovačkoj sceni biće odigrana predstava "Slučajna smrt jednog anarhiste" po tekstu Darija Foa u režiji Igora Pavlovića u izvođenju članova Pozorišta "Stevan Sremac" iz Crvenke, dok je u nedelju 19. maja na programu predstava Kulturnog centra Kula pod nazivom "Gospođica Julija" po tekstu Augusta Strindberga u režiji Fuada Tabučića.

Sve predstave se izvode u 20 časova u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi, a najbolje amatere u Vojvodine ocenjuje stručni žiri u sastavu: Vera Hrćan Ostojić, glumica Pozorišta mladih u Novom Sadu, Filip Markovinović, pozorišni i filmski reditelj i Katarina Todorović, dramaturg i docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Ulaz za sve predstave je slobodan. Proglašenje pobednika zakazano je subotu 25. maj kada će na pazovačkoj sceni biti prikazana predstava "Prva bračna noć" u po tekstu Miodraga Karadžića u režiji Milana Martinovića, u izvođenju članova Amaterskog pozorišta "Jovica Jelić" iz Banatskog Karađorđeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Most matematike u Vrnjačkoj Banji

Izvor: RTS, 18.Maj.2019

Manifestacija "Most matematike", održava se u Vrnjačkoj Banji od 17. do 19. maja, u organizaciji udruženja "Mladi matematičar" i Opštine Vrnjačka Banja, uz podršku Muzeja "Nikola Tesla", Arhitektonskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Centra za promociju nauke. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.