Izvor: SEEcult.org, 08.Maj.2018, 01:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo 11. Beldoks, Ferara zvezda

Međunarodni festival dokumentarnog filma Beldoks počeo je 7. maja u Sava centru u Beogradu domaćim dokumentarcima “Poslednja avantura Kaktus Bate” Đorđa Markovića i “Slatko od ništa” Borisa Mitića, a otvorio ga je američki reditelj Ejbel Ferara, koji je pozvao publiku na odlične filmove, ali i na rokenrol. Ferara je na otvaranju 11. Beldoksa, na kojem će do 14. maja biti prikazano 98 filmova, izjavio da je srećan što je ponovo u Srbiji, gde ima “mnogo dobrih prijatelja”.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Rodrigešu Plaketa Jugoslovenske kinoteke

Izvor: SEEcult.org, 08.Maj.2018

Portugalski reditelj Žoao Pedro Rodrigeš primio je 8. maja Plaketu Jugoslovenske kinoteke za zasluge u kinematografiji, a potom je otvorio novi program Meteori na 11. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldoks, na kojem je počasni gost. Rodrigešu je Plaketu uručio upravnik Muzeja Jugoslovenske...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.