Po zanimanju advokat, po opredeljenju akvarelista

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Po zanimanju advokat, po opredeljenju akvarelista

Ugledni pirotski advokat Nebojša Petrović objedinio je svoje dve velike ljubavi – umetnost i putovanja. U Galeriji "Atrijum" Biblioteke grada Beograda predstavio je ciklus akvarela pod nazivom "Mediteraneo".
Nebojša Petrović je po zanimanju advokat, a po odredeljenju akvarelista. Jednu od najtežih likovnih tehnika izučavao je pod mentorstvom akademskog slikara Petra Đorđevića. Osnovni motiv njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stvaralaštva su mediteranski gradovi.

"Bežim od teških tema. Mediteran je jedna lepota sama za sebe i stvarno želim svima da prenesem tu lepotu i prezentiram svet koji toliko volim na način na koji volim. Mislim da je poziv na putovanje nešto najlepše. Mislim da ova izložba predstavlja poziv na putovanje", kaže Petrović
Postavku čine 44 akvarela na kojima su prikazani pejzaži Tunisa, Malte, Italije i Grčke. Svaka od zemalja nosi različitu impresiju, svetlost i likovni tonalitet.
"Ja to nisam radio namerno. To je jednostavno tako ispalo. Verovatno svaka od tih zemalja nosi svoj naboj, svoju atmosferu i mislim da je baš to uspelo da bude uhvaćeno i prenešeno", objašnjava Petrović
Izložba idealna za letnje dane – "Mediteraneo" Nebojše Petrovića može se posetiti do 2. avgusta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.