Pipi duga čarapa oduševila mališane u Ogaru i Donjem Tovarniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pipi duga čarapa" oduševila mališane u Ogaru i Donjem Tovarniku

Mališani u Ogaru i Donjem Tovarniku trećeg petka u avgustu imali su priliku da pogledaju dečiju predstavu o neobičnoj devojčici i njenim avanturama pod nazivom "Pipi duga čarapa" u kojoj igra Jelica Brestovac, u okviru 5. po redu "Pećinačkog kulturnog leta", koje organizuje Kulturni centar Pećinci, pod pokroviteljstvom opštine Pećinci.

S obzirom na to da je u pitanju duhovita i vesela interaktivna priča, veliki broj mališana i njihovih roditelja imao je priliku da učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u samoj predstavi koja podstiče na maštu i igru i prema rečima autorke budi svest o jednakosti, prihvatanju različitosti, ljubavi prema svim ljudima na planeti i prema životinjama.

U oba sela publika nije izostala, a najmlađe je u ime domaćina, uoči početka predstave pozdravio direktor pećinačkog Kulturnog centra Pećinci Jovan Devrnja uz obećanje da će se sledeće godine češće organizovati programi za decu.

"Radujem se što je novina koju smo ove godine uveli, a odnosi na Dečije kulturno leto u 6 sela naše opštine, zaživela već posle izvođenja prve prve predstave u Kralovčiću odakle smo krenuli. Deca su najiskrenija publika i zaslužuju da im posvetimo još više pažnje ne bi li kultura stigla do svakoga od njih. Deca sa sela nemaju često priliku da uživaju u sličnim programima, te stoga obećavam da ćemo sledeće godine ući u svako naše selo i organizovati programe za naše buduće generacije", istakao je Devrnja.

Oko dvesta mališana do sada je pogledalo četiri dečje predstave u Karlovčiću, Brestaču, Ogaru i Donjem Tovarniku, a tokom poslednja dva petka od 19 časova najmlađi u Obrežu i Deču biće u prilici da pogledaju još jednu dečju predstavu pod nazivom "Mala lekcija protiv šunda" u kojoj igra Cvetin Aničić.

Dečije kulturno leto organizuje se u saradnji sa Predškolskom ustanovom "Vlada Obradović Kameni" i osnovnim školama uz podršku Mesnih zajednica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.