Ovo su najbolji filmovi u 2020. godini

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 21:07

Ovo su najbolji filmovi u 2020. godini

Filmski kritičari BBC-a Nikolas Barber i Karin Džejms izabrali su 10 najboljih filmova u 2020. godini.

U filmu "Da 5 Bloods" četiri Afroamerička veterana bore se protiv ljudi i prirode kada se vrate u Vijetnam tražeći ostatke svog poginulog vođe i zlatno bogatstvo koje im je pomogao da sakriju. Film je režirao Spajk Li.

"The Personal History of David Copperfield"

Izvorni Dejvid Koperfild prvi put je objavljen 1850. godine i opisuje put >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << titularnog protagonsite kojem je uzor Dikson, koji je od siromašnog detinjstva postao uspešan autor, zahvaljujući istrajnosti i uprkos nedostatku dicipline.

"Never Rarely Sometimes Always"

Drama je koja prati život 17-godišnje devojke koja odlučuje da prekine neplaniranu trudnoću. U malom gradu u Pensilvaniji abortus je zabranjen. Ona ipak odlučije da ode u Njujork na abortus jer joj tamo ne treba dozvola roditelja.

U hororu "The Hunt" reditelja Krejga Zobela 12 stranaca probudi se na čistini. Ne znaju ni gde su, ni kako su stigli tamo. Ne znaju da su izabrani za vrlo specifičnu svrhu: lov. U filmu glume: Beti Gilpin, Hilari Svank, Ajk Barinholc.

"Bacurau"

U ovom filmu izmešani su vestern, triler i naučna fantastika. Bacurau je ime izmišljenog sela na čijem se čelu nalazi korumpirani gradonačelnik Toni Džunior. Uskoro seoski učitelj saznaje da je selo izbrisano sa svih geografskih mapa, da mobilni telefoni u selu ne rade i da se nalaze u okruženju neobičnih turista. Radi se o bogatim američkim investitorima i turistima koji organiziraju lov na stanovnike Bacuraua.

Filmski kritičari preporučili su još i filmove "The Assistant", "Emma", "The Vast of Night", "The Painter and the Thief" i "True History of The Kelly Gang".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.