Ovo je najbolji film u 2018. prema mišljenju producenata

Izvor: B92, 20.Jan.2019, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najbolji film u 2018. prema mišljenju producenata

Film "Zelena knjiga" (Green Book) dobio je glavnu nagradu na dodeli nagrada Američkog udruženja producenata (Producers Guild of America - PGA), i pobedio favorite kao što su "Roma", "Zvezda je rođena" i "Crni panter".

"Kad napravite film "Glupan i tupan", nikad ne očekujete da dobijete nagradu", rekao je producent i reditelj filma "Zelena knjiga" Piter Fareli kada je primao priznanje na ceremoniji u Beverli Hilsu.

Deset filmova bilo je nominovano za glavno priznanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Američkog udruženja producenata, nagradu Deril Zanuk, uključujući ostvarenja "BlacKkKlansman", "Boemska rapsodija" (Bohemian Rhapsody), "Ludi bogati Azijati" (Crazy Rich Asians), "Omiljena" (The Favourite), "Tiho mesto" (A Quiet Place) i "Vajs" (Vice).

U trkama za filmske nagrade, nagrade Američkog udruženja producenata spadaju u one koje se pažljivo prate kao nagoveštaj za pobednika Oskara.

Od 29 dobitnika glavne nagrade ovog udruženja, njih 20 je osvojilo Oskara, uključujući prošlogodišnjeg pobednika "Oblik voder".

Film "Zelena knjiga" koji se dešava u 1960-im sa Maheršalom Alijem i Vigom Mortensenom u glavnim ulogama govori o afričko-američkom muzičaru koji zaposli italijansko-američkog vozača da ga vozi na turneju na jugu SAD.

Film je dobio tri Zlatna globusa ove godine, za najbolji film u kategoriji mjuzikla i komedije, najbolji scenario i najbolju mušku pomoćnu ulogu za Maheršalu Alija.

S Zlatnim globusom i nagradom PGA sada izgleda jači pred objavu nominacija za Oskara u utorak.

Film Freda Rodžera "Won't You Be My Neighbor?'' pobedio je u kategoriji dokumentarnog filma.

Producenti devet televizijskih programa takođe su nagradile seriju "Amerikanci" u kategoriji drame.

Nagrade udruženja su, međutim, izgledale kao nešto sporedno, pored brojnih specijalnih priznanja koja su tokom cele večeri uručivane ljudima kao što su šef Marvela Kevin Fidž, Džejn Fonda, direktor Vorner braders filmske grupe Tobi Emerih i drugi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.