Ovacije na nastupu Beogradske filharmonije u Gracu

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovacije na nastupu Beogradske filharmonije u Gracu

Petominutne ovacije ispratile su Beogradsku filharmoniju koja je zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom priredila dve koncertne večeri za pamćenje u Muzikferajnu Graca.

Preko 2000 ljudi je slušalo naš orkestar u čuvenoj dvorani Štefanijenzal – jednoj od najstarijih i najlepših dvorana u Evropi, saopšteno je iz Filharmonije.

"Bilo je ovo sjajno gostovanje, ja sam prezadovoljan. Beogradska filharmonija me je davno osvojila svojom strašću i širokim rasponom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << emocija u muziciranju po čemu se razlikuje od drugih. Zahtevna publika Muzikferajna u Gracu je taj kvalitet prepoznala i veoma uživala", rekao je Garbijel Felc, šef-dirigent Beogradske filharmonije.

Koncerti Beogradske filharmonije otvorili su 204. sezonu Muzikferajna koja okuplja velika imena kao što su Ana Netrepko, Danijel Barenbojm, Daniil Trifonov i mnogi drugi.

Ovim povodom, umetnički direktor prestižne institucije, Mihael Nemet, izjavio je da "Beogradska filharmonija neguje topao i prvoklasan simfonijski ton koji se savšeno uklapa u superiorni akustički prostor ove dvorane".

Poemom Beograd Dragutina Gostuškog, uz čije je marševske i pompezne melodije Filharmonija dala omaž dragom kompozitoru, internacionalnoj publici je muzički prikazana bogata istorija srpske prestonice.

Tomaš Konječni, jedan od najtraženijih basbaritona čije se ime redovno nalazi u koncertnim sezonama Bečke opere, njujorškog Metropolitena i milanske Skale, izveo je zajedno sa orkestrom Pesme i plesove smrti Modesta Musorgskog, a Filharmonija je trijumfovala uz Simfonijske igre Sergeja Rahmanjinova.

Kao i prethodne večeri, publiku je nagradila odsviravši na bis virtuozne melodije iz Glinkine uvertire Ruslan i Ljudmila, i tako okončala gostovanje u jednom od najvažnijih muzičkih centara Evrope.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.