Otvorena izložba Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Jul.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet"

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju izložbe "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet", na kojoj su izložene fotografije sa tekstom o životu osoba sa invaliditetom koje su učestvovale u projektu.

"Grad Novi Sad kontinuirano radi na unapređivanju mera socijalne politike usmerenih na pomoć i podršku osobama sa invaliditetom. Grad će nastaviti da podržava sve one koji su na različite načine uklјučeni u aktivnosti za pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << onima kojima je to najpotrebnije, a cilј nam je da obezbedimo što ravnopravnije uslove za život svih građana. Smatramo da osobe sa invaliditetom možemo da uklјučimo u društvo ukazivanjem na primere životnih priča ličnosti koje su uprkos ozbilјnim poteškoćama pronašle radost i snagu da istraju u svojim idejama i naumima", rekao je Aleksandar Petrović.

Projekat "Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet" realizuje kompanija "Color Media Communications", u saradnji sa Ministarstvom za rad zapošlјavanje boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za lјudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije, Apatinskom pivarom i ambasadama stranih država u Beogradu.

Tokom 2019. godine izložba će gostovati u šest gradova širom Srbije, a posetioci će biti u prilici da se informišu o životnim pričama ovih osoba.

Ovim povodom organizovana je i serija tribina posvećena osobama sa invaliditetom koje su uvrštene u projekat kako bi se predstavila priče o slavnim osobama sa invaliditetom iz celog sveta među kojima su Nik Vujičić, Stiven Hoking, Frida Kalo, Rej Čarls i mnogi drugi.

Izložbi su prisustvovali direktorka Kancelarije za lјudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije Suzana Paunović i ministar za rad zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je i otvorio izložbu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.