NIS pomogao u opremanju novog kabineta za ruski jezik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS pomogao u opremanju novog kabineta za ruski jezik

Na Filološkom fakultetu u Beogradu svečano je otvoren kabinet za ruski jezik, čiju adaptaciju i osavremenjivanje je podržala Kompanija "NIS", u okviru programa "Energija znanja" i to u prisustvu predstavnika Kompanije "NIS", Ruske škole u Beogradu, rukovodstva Filološkog fakulteta, profesora i studenata.

NIS i Filološki fakultet godinama unazad sarađuju na poljima kulture, nauke, obrazovanja, programa stručnog usavršavanja, digitalizacije bibliotečkog fonda fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i istraživačkih projekata. Dekan fakulteta, Ljiljana Marković, izrazila je zahvalnost NIS-u zbog donacije novca potrebnog za adaptaciju kabineta.

"Da kažem da smo ponosni što smo deo ovog NIS-ovog programa "Energija znanja" I da ćemo učiniti sve da opravdamo poverenje koje je dato našem fakultetu u razvoju znanja o ruskom jeziku, ruskoj književnosti I ruskoj kulturi" rekla je Marković.

Siguran sam da mi ćemo i dalje nastaviti tu saradnju, ne samo u Beogradu, ne samo na Filološkom fakultetu, ruski jezik i mi smo ponosni na to je sve popularniji širom Srbije i za nas je mnogo bitno da stignemo i do nekih malih gradića i malih sela i tamo se fokusiramo u skladu sa našim mogućnostima,"potvrdio je Vadim Smirnov zamenik generalnog direktora NIS.

Studentima će adaptirani kabinet značajno podići kvalitet nastave.

Metodici nastave mislim da će mnogo da pomogne jer u predavanju ruskog jezika potrebno je da se čuje jezik, potrebno je jednostavno da upoznate ljude i sa književnošću i sa kulturom, tako da vizuleno značaj je mnogo bitniji od samog predavanja ,izjavio je Rudić Petar student 4. godine ruskog jezika i književnosti.

Tokom sedam godina, koliko se realizuje program "Energija znanja", pomognuto je obrazovanje desetine hiljada učenika i studenata, ostvarena saradnja sa preko 30 fakulteta i naučnih institucija, otvoreno preko 50 rekonstruisanih učionica i laboratorija. NIS je podržao šest Olimpijada iz ruskog jezika, otvorio više kabineta za ruski jezik i u tri škole u Srbiji podržao realizaciju dvojezične nastave. U oblasti nauke i obrazovanja ta kompanija je do sada uložila preko 600 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kompanija NIS doprinosi popularizaciji ruskog jezika

Izvor: Večernje novosti, 01.Mar.2019

Otvoren kabinet za ruski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu Na Filološkom fakultetu u Beogradu, danas je svečano otvoren kabinet za ruski jezik, čiju adaptaciju je podržala kompanija NIS u okviru programa “Energija znanja”. Učionica je namenjena studentima, profesorima,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.