Otvoren filmski festival u Veneciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2019, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren filmski festival u Veneciji

Francuske glumačke zvezde Katrin Denev i Žilijet Binoš, koje igraju majku i kćerku u filmu japanskog reditelja Hirokazua Kore-ede, otvorile su u sredu uveče 76. Venecijanski filmski festival.

Katrin Denev, u crno-narandžastoj kombinaciji, i Žilijet Binoš u bledo ružičastoj haljini, prošetale su crvenim tepihom u društvu japanskog reditelja kako bi predstavili film "Istina", porodičnu dramu koja se takmiči za Zlatnog lava i koja obeležava povratak Kore-ede na Mostru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godinu dana pošto je u Kanu dobio Zlatnu palmu za "Porodične veze".

U svom prvom filmu snimljenom u Francuskoj, Kore-eda je Katrin Denev poverio ulogu velike glumice koja je u složenim odnosima s kćeri koju glumi Binoš, prenosi Jutarnji list.

Na crvenom tepihu osim glumačkih diva Denev i Binoš, pažnju su privlačile slavne manekenke - Sofija Riči, ćerka muzičara Lajonela Ričija, te Viktorijini Anđeli Marta Hant, Elsa Hosk i Kendis Svonpol.

U trku za "Zlatnog lava" ove godine je na festivalu ušao 21 film.

Na festivalu učestvuje i srpski reditelj Emir Kusturica, koji je predsednik žirija za najbolji debitantski film. Kusturica je upravo u Veneciji dobio svoju prvu veliku nagradu, "Zlatnog lava" za debitanski film, za "Sjećaš li se Doli Bel".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ketrin Denev i Žilijet Binoš otvorile Venecijanski filmski festival

Izvor: B92, 29.Avg.2019

Francuske glumačke zvezde Katrin Denev i Žilijet Binoš, koje igraju majku i kćerku u filmu japanskog reditelja Hirokazua Kore-ede, otvorile su u sredu uveče 76. Venecijanski filmski festival...Katrin Denev, u crno-narandzastoj kombinaciji, i Žilijet Binoš u bledo ružicastoj haljini, prošetale...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.