Otvoren 37. Beogradski džez festival

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2021, 04:36

Otvoren 37. Beogradski džez festival

U Domu omladine Beograda večeras je otvoren 37. Beogradski džez festival pod sloganom "Džez plamen" i trajaće do 31. oktobra.

Festival su otvorili kritičar Milan Popov, koji Džez festival prati od njegovog osnivanja 1971. godine, i britanski fotograf Tim Dikeson, a otvaranju je prisustvovao i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Povodom obeležavanja 50 godina svog postojanja, festival će trajati u punom formatu - šest dana, a biće održan i jedan bonus koncert >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Domu omladine.

Tokom trajanja manifestacije će u salama Doma omladine Beograda i Kombank dvorane nastupiti 25 sastava, sa više od 100 muzičara iz 18 zemalja i tri kontinenta (Evropa, Severna Amerika i Azija), uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih mladih autora srpske džez scene.

Prve večeri festivala pred publikom su nastupili "Majamisti trio" i Ulrih Drehsler, Aneta Džordž i Dečji hor "La La studio", kao i "Theo Croker BLK2LIFE" iz Sjedinjenih Američkih država.

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog džez festivala je Grad Beograd, koji ga je 2007. godine uvrstio u manifestacije od posebnog značaja.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Beograd - Sekretarijat za kulturu i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.