Otvoren 10. Festival autorskog filma Podunavskog regiona – PROFEST

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 10. Festival autorskog filma Podunavskog regiona – PROFEST

U Bačkoj Topoli sinoć je svečano otvoren 10. Festival autorskog filma Podunavskog regiona – PROFEST, Festival radijskih i televizijskih reportaža. Trodnevni festival se održava sloganom "Lepota različitosti". Cilj festivala je da promoviše versku i nacionalnu toleranciju, sa podunavskog regiona.

Desetu godinu za redom Profest prikuplja najbolja televizijska i radijska ostvarenja iz 14 zemalja podunavskog regiona. Na Festivalu autorskog filma zemalja Podunavskog regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Profest 2019" prispelo je 167 radijskih i televizijskih reportaža, na temu: “Lepota različitosti”.

“Ono što je specifično za ovogodišnji Profest to je drugi po redu Festival : “Srbi i Rusi sa ljubavlju, moja Rusija moj grad”, dok na festivalu u Moskvi, Bratini ide isti festival sa nazivom “Srbi i Rusi sa ljubavlju, Moja Srbija –moj grad”. Reč je o potprogramu Profest festival”, rekao je Rajko Vulin, organizator.

“Mržnja je privremena, a samo ljubav trajnja”, poruka je Festival rekao je pomoćnik pokrajinskog sekretara za informisanje, Đorđe Vukmirović. Proglašavajući festival otvorenim Vukmirović je rekao da je Profest prešao granice reke koja povezuje priču.

“Na oči i naša srcu su uvek uprta u Rusiju, pa i danas. Što naravno ne znači da ona nisu i za sve druge. Na kraju krajeva, smisao i poruka festival je da objedini sve ljubavi i da u meri koliko to može jedan Festival i žanr radijski i televizijski pomogne das vi ljudi i narodi žive u skladu, kakav verujem i ogromna većina njih i želi”, kazao je pomoćnik pokrajinskog sekretara za informisanje, Đorđe Vukmirović.

Saša Srdić predsednik Skupštine opštine Bačka Topola objašnjava da je festival bitan za Bačku Topolu zbog poruke festival “Lepota različitosti”.

Organizator Festivala autorskog filma zemalja podunavskog regiona "Profest - 2019" je RTV "Trend" iz Bačke Topole, a medijski sponzor Radio-televizija Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.