Otkud Marija Šerifović u Narodnom pozorištu?

Izvor: B92, 02.Feb.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkud Marija Šerifović u Narodnom pozorištu?

Na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu za kraj meseca našla se i neuobičajena postavka za nacionalni teatar - koncert Marije Šerifović.

Foto: serzhile / Flickr.com

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić u razgovoru za B92 nastup Šerifovićeve objašnjavao je time da nije reč o "repertoaru", već o iznajmljivanju sale. Ostao je uporan u toj tvrdnji, iako je ona u repertoaru koji stoji istaknut na ulazu u zgradu teatra - opovrgnuta.

“Imate potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogrešnu informaciju, to nije repertoar Narodnog pozorišta, Narodno pozorište izdaje svoju dvoranu za koncert jednog eminentnog umetnika zabavne muzike koji je stekao evropsku reputaciju pobedom na Pesmi Evrovizije”, rekao je Savić.

Na konstataciju da na ulazu u Narodno pozorište stoji repertoar za februar, a da je za 25. u 20h zakazan koncert Marije Šerifović, Savić je odgovorio: “Repertoar je ono što igra Narodno pozorište svojim snagama, svojim predstavama, to možda vama tako izgleda”.

Uprkos navodima novinarke B92 Suzane Trninić da tako ne izgleda, već tako jasno piše, Savić je insistirao na tome da je u pitanju greška i da je reč o martu, a ne o februaru.

Ovo nije prvi slučaj ovakve vrste - u Narodnom pozorištu su već gostovali Garavi sokak, Đorđe Balašević, Dragana Mirković... Savić kaže da je i u regionu slična situacija, a da je za Narodno pozorište to "probni balon" za javnost.

“Ako ostanu da posle i Marije Šerifović vide neke od naših programa, dobićemo od njene publike određeni udeo. Jedno 20-30 posto ljudi će ponovo doći, a tek na kraju je jedan značajan finansijski momenat koji će Narodnom pozorištu obezbediti prihod od oko pola miliona dinara”, navodi Savić.

Sociolog kulture Ratko Božović nema dilemu u oceni celog slučaja. U pitanju je - skandal.

“Besmisleno je, apsurdno je, glupo je tako nešto napraviti. To nije govor protiv Marije Šerifović, to je govor u odnosu na one koji su uspostavili takav program i dolaze na takvu ideju. Ovde smo u niskom padu, ovo je i greška i greh i to je besmileno. Ako to može da se uspostavi kao neki kriterujm, onda više kriterijuma nema. Ne može se iz komercijalnih razloga opravdavati tako nešto jer to je svetogrđe u kući kulture”, kategoričan je Božović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.