Onlajn izložbom “Trebenište“ Narodni muzej obeležava 176 godina od osnivanja

Izvor: RTS, 10.Maj.2020, 20:08

Onlajn izložbom “Trebenište“ Narodni muzej obeležava 176 godina od osnivanja

Narodni muzej u Beogradu danas obeležava 176. gogodišnjicu osnivanja, virtuelnom izložbom "Trebenište" na kojoj su nakon više od sto godina od otkrića nekropole Trebenište kod Ohridskog jezera, prvi put objedinjeni arheološki nalazi koje čuvaju muzeji u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Srbiji.
Izložba se od podneva može videti na veb sajtu muzeja.

Pored mogućnosti obilaska eksponata sa Trebeništa, priređene su još dve nove virtuelne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izložbe slikara Paje Jovanovića i Vlaha Bukovca.
Povodom svog Dana, Muzej je uputio zahvalnice svim darodavcima, institucijama i ličnostima koje su pomogle u ostvarivanju njegovih programa i aktivnosti, a među njima je i Radio- televizija Srbije za promociju instagram kampanje ''Ja sam u muzeju''. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.