Oni koji se u regionu bave rege muzikom podstaknuti su našim primerom

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oni koji se u regionu bave rege muzikom podstaknuti su našim primerom"

Oni su najpoznatija rege grupa sa ovih prostora. Više od 30 godina šire ljubav, pozitivne vibracije i promovišu prave vrednosti. Posle 13 godina pauze odlučili su da objave novi album "Ako ne znaš šta da radiš", čija će promocija biti na njihovom koncertu 9. februara u Domu omladine u Beogradu.

To je organik CD u jednoj reči, kaže frontmen Del Arno Benda Jovan Matić. Sve što se nalazi na njemu produkt je pravog, izvornog zvuka - jer, svako danas može da napravi pesmu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čak i preko telefona, ističe on.

Na njihove koncerte dolaze gotovo sve generacije - mladi, stari, roditelji sa decom, studenti...

"Za nas je to vrlo ohrabrujuće zato što to rege predstavlja i u svetu. To je muzika za sve generacije i zato je dospela na Uneskovu listu Svetske kulturne baštine i s tim u vezi, nemamo problem da budemo deo te porodice. Oni koji se još sa nama bave tom muzikom su u svim republikama bivše Jugoslavije. I svi su uglavnom, što je izvor velikog ponosa za nas, počeli da se time bave podstaknuti našim primerom", rekao je, između ostalog, Matić.

Njegovo celokupno gostovanje u "Jutru" na TV Prva pogledajte u video prilogu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koncert: Del Arno Band predstavlja novi album

Izvor: DANuBeogradu.rs, 04.Feb.2019

U subotu, 9. februara od 21.00, u sali Amerikana Doma omladine Beograda nastupiće najpoznatiji rege sastav na našim prostorima, Del Arno Band. Posle više od jedne decenije, grupa je objavila novi album pod nazivom „Ako ne znaš šta da radiš“. Bend će tim povodom održati i ovaj koncert i publici...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.