Leni Ćulibrk nagrada Beogradskog festivala igre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2021, 07:51

Leni Ćulibrk nagrada Beogradskog festivala igre

Nagradu "Veruj u sebe" u okviru Beogradskog festivala igre (BFI), za mlade talentovane baletske umetnike, osvojila je veoma mlada balerina Lena Ćulibrk.

Uručenje nagrade je održano večeras u prostorijama Nacionalne fondacije za igru, gde je direktorka te ustanove Aja Jung podsetila da se ovo važno Priznanje dodeljuje drugu godinu zaredom.

Jung, koja je istovremeno i osnivač, direktor i selektor BFI, navela je da se predstavom iz Nemačke "Šuplje kosti" italijanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koreografa Jakopa Godanija 4. i 5. decembra u Operi i teatru Madlenianum završilo novo izdanje festivala.

"Drezden Frankfurt kompanija igre je konačno stigla u Beograd posle pet odlaganja da sa tim komadom zatvori objedinjenu 17. i 18. ediciju. Na taj način smo publici zapravo isporučili sve planirane i obećane predstave. Ali, ostao je još jedan divan projekat "Veruj u sebe" koji realizujemo sa prijateljem festivala Erste bankom", istakla je Aja Jung.

Mlada nada baletske umetnosti, laureat ove nagrade Lena Ćulibrk je iskreno zahvalila na ovoj časti i podelila sa prisutnima da u budućnosti sebe vidi u ulogama Žizele u istoimenom baletu Adolfa Adama, kao i Svanilde iz baleta "Kopelija" Lea Daliba.

Ćulibrk je polaznica Baletske škole "Lujo Davičo", a u Nacionalnoj fondaciji za igru Aje Jung pohađa časove kod baletskih pedagoga Marije Janković i Jovana Veselinovića, prvaka baleta u Narodnom pozorištu Beograda.

Laureatkinja je neposredno pre dodele nagrade sa svojim koleginicama izvela nekoliko baletskih tačaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.