Odrasli smo u istom kvartu. Mogli smo da krenemo pogrešnim putem, ali smo se okrenuli filmu...

Izvor: B92, 28.Okt.2019, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odrasli smo u istom kvartu. Mogli smo da krenemo pogrešnim putem, ali smo se okrenuli filmu..."

"Bob ima neverovatnu sposobnost da sa gledaocima sarađuje čak i onda kada tumači stvarno užasne likove i kada ih uvuče unutar čudovišta koje igra. On je igrao u mojih prvih osam filmova glumeći sociopate, psihopate, teške likove, a svaki od tih likova je do kraja približio publici i mene kao reditelja učinio slavnim", izjavio je Martin Skorseze u razgovoru koji sa De Nirom vodio krajem prošle godine na Filmskom festivalu u Marakešu sa novinarkom Politike Dubravkom Lakić, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je list objavio danas.

Tokom razgovora, De Niro je ispričao da je ovaj film pripremao 10 godina, jer je utrošio dosta vremena na prebacivanje sadržaja istoimenog romana o dvojici poznatih gangstera u scenario.

On igra Frenka Širana, zvanog Irac, koji je ubijao za mafijašku porodicu Bafalino, dok je Al Paćinu pripala uloga sindikalnog lidera Džimija Hofe, Širanovog prijatelja. U ovoj verziji, Hofu, čija je smrt još nerazjašnjena, ubio je baš Širan.

Na pitanje kako je došlo do nove saradnje za deveti zajednički film De Niro je objasnio da je Skorseze njegov doživitni saradnik i veliki prijatelj i "jedan od najvećih blagoslova" njegovog života.

"Imao sam veliku sreću da sam toliko puta sarađivao sa Skorsezeom i da imamo tako dugu i kreativnu vezu. Mi smo odrasli u istom kvartu, mogli smo i mi da krenemo pogrešnim putem, međutim, mi smo se okrenuli filmu i tu smo danas gde smo. On se uvek najbolje snalazio sa mnom kao glumceim", poverio se De NIro.

"I Paćino i ja smo želeli novu saradnju i bilo je potrebno puno vremena da se ponovo nađemo zajedno u nečemu što će nam odgovarati, 'Irac' je predivno zajedničko iskustvo", istakao je De Niro.

Kao student Strasbergovog studija i Glumačke škole Stele Adler, De Niro (1943) je stekao slavu kao metodski glumac i na pitanje da li se nešto u njegovom metodu glume promenilo, odgovorio je da se u principu njegov glumački metod godinama nije mnogo promenio, ali je stav prema metodu postao opušteniji.

"Pokušavam da shvatim šta je apsolutno neophodno a šta nije. Kada sam bio mlađi, bio sam više zabrinut i nervozan, i manje opušten u realizaciji svojih uloga, To je sada drugačije", kaže poznati glumac.

Na kraju opširnog intervjua posvećenog novom filmu, De Niro se osvrnuo i na svoj stav prema američkom predsedniku Donaldu Trampu, za koga nije imao lepih reči, što je već više puta iskazivao u javnosti.

Kako navodi Politika, Lakićeva je razgovarala sa ovom dvojicom svetski proslavljenih holivudskih filmskih zvezda povodom najave da će oni snimiti svoj deveti zajednički film, "Irac", u produkciji Netfliksa, TV giganta koji je nedavno započeo i produkciju bioskopskih filmova.

Pošto je film snimljen i prikazan u okviru Njujorškog filmskog festivala sa značajnim uspehom, Lakićeva je odlučila da razgovor sada objavi jer će film biti prikazan na nekoliko filmskih smotri u svetu ove jeseni.

Posle festivala u Trajbeki prikazan je u Rimu i Londonu, a zvanična premijera je rezervisana za otvaranja 41. Fuknsjig festivala u Kairu 20. novembra. Premijerno prikazivanje na TV kanalu Netfliksa već je zakazano za 27. novembar.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.