OVO NISTE ZNALI! Baba Nikole Đurička je bila poznata glumica i ona je kriva što je on postao glumac!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Okt.2020, 22:10

OVO NISTE ZNALI! Baba Nikole Đurička je bila poznata glumica i ona je "kriva" što je on postao glumac!

Ovo malo ko zna!

Nikola Đuričko važi za jednog od najuspešnijih srpskih glumaca, a malo ko zna da je srpska glumica Tomanija Đuričko njegova baka.

Naime, Tomanija je igrala u više televizijskih filmova i serija "Povratak otpisanih", "Kamiondžije", "Vruć vetar" i mnogim drugim.

Ona je bila udata za Đorđa Đurička sa kojim je dobila sina pilota (oca Nikole Đurička) i ćerku, a njen unuk smatra da je ona razlog što je on počeo da se bavi glumom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
"Tomanija Đuričko jeste moja baka i moguće je da se zbog nje i ja bavim glumom", ispričao je Nikola Đuričko o baki čiji je život bio izuzetno težak.

Tomanija je davne 1915. otišla u Francusku gde je u Nici, prvi put nastupala na sceni.

- Teško smo živeli, nije bilo novca, a lišavali smo se gotovo svega. Ali, beskrajno smo voleli pozorište, ispunjavalo nas je najzdravije drugarstvo i osećali smo da smo srećni - ispričala je Tomanija.

Kada je počeo rat, ona je prešla u Pančevo, a četiri godine je igrala u ondašnjem Beogradskom dramskom. Doživela je opšta priznanja, ali sačekao ju je otkaz koji je ona, bez pitanja, potpisala. Umesto da zatraži penziju, put ju je odveo u Narodno pozorište gde je često bila zapostavljena uprkos velikim dostignućima.

Žiri filmskog festivala u Rimu dodelio joj je 1966. prvu nagradu za žensku ulogu u filmu "Čovek sa fotografije" Vladimira Pogačića.

- Uvek kad bih dobila ulogu, obuzimao me je strah. Događalo mi se i da zaplačem čitajući prvi put tekst uloge. Duboko sam preživela sudbinu svake žene koju sam tumačila na sceni - ispričala je Tomanija.

PUSTIO VOLAN, POLUDEO! Nećete verovati ŠTA je Marko uradio usred vožnje - trudna Luna SVE snimila! (VIDEO)

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.