OVAKVU UMETNOST JOŠ NISTE VIDELI! Slike ovog umetnika često mešaju sa FOTOGRAFIJAMA  - detaljniji je od svakog FOTOAPARATA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2022, 20:32

OVAKVU UMETNOST JOŠ NISTE VIDELI! Slike ovog umetnika često mešaju sa FOTOGRAFIJAMA - detaljniji je od svakog FOTOAPARATA (FOTO)

Savremeni Salvador Dali!

Leng Jun tvorac mnogih umetničkih dela, je jedan od najpoznatiji kineskih savremenih umetnika današnjice.

Rođen je 1963. godine u Sečuanu, a trenutno živi i radi u glavnom gradu Kine - Pekingu.

Jun je specijalizovan za radove u kojima preovlađuju neverovatni detalji koji vas bacaju u rebus da li je pred vama slika ili fotografija.

Karakterističan je Lengov pristup slikarstvu - približava se i posmatra materijal koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je nameravao da slika i na taj način svojim radovima daje vitalnost, pouzdanost i bogatstvo kolorita.

Svaki konkretan gest i pokret subjekta može da se obradi visokom umetničkom tehnikom i pažljivim zalaganjem kako bi se postigao njegov očekivani savršen vizuelni efekat.

Leng Jun namerava da u svom slikarstvu pokaže mentalitet jednostavnosti u kojem se može probuditi jači i fini klasični osećaj dok ih gledate.

Tišina i spokoj njegovih slika podsećaju na klasičnu umetnost. Teme su naslikane delikatnim potezima četkice, a lica su im mirna i spokojna.

Uprkos spokoju koji preovlađuje njegov rad, postoji suptilan, ali snažan emocionalni nagon koji utiče na publiku. Njegovi očaravajući portreti i slike mrtve prirode nose eleganciju i snagu.

Slike unose život i vitalnost u sobu. Oni plene gledaoca i prenose privlačnu energiju koju subjekti poseduju. Junov osećaj za estetiku daje moć njegovim slikama i one vraćaju moć tako što sijaju u svom detaljnom savršenstvu.

Dela ovog neverovatnog umetnika živeće mnogo posle njega, u svetu gde svega ima u izobilju Leng je pronašao način da ipak bude originalan toliko da pokrene erupciju emocija u posmatraču, bez ijedne izbogorene reči.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.