ODLAZAK LEGENDE: Preminuo glumac čija karijera je trajala čitavih 80 godina! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 09:19

ODLAZAK LEGENDE: Preminuo glumac čija karijera je trajala čitavih 80 godina! (VIDEO)

Počeo je karijeru u nemom filmu.

Američki glumac, producent i režiser Norman Lojd, čija je dugogodišnja karijera uključivala saradnju s legendama poput Čarlija Čaplina i Alfreda Hičkoka, umro je u 106. godini, objavili su američki mediji.

Lojd je umro u svom domu u četvrti Brentvud u Los Anđelesu u utorak, rekla je njegova menadžerka Marion Rozenberg za Asoušijetid Pres. Varajeti je objavio da je Lojdovu smrt potvrdio njegov prijatelj i kolega, producent >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Din Hargrouv.

Loydova karijera trajala je oko osam decenija.

Poznat je po ulozi u medicinskoj dramskoj TV seriji "St. Elsewhere" u kojoj je igrao Danijela Auslandera u šest sezona 80-ih godina.

Posle toga je glumio lekara Ajzaka Mentnora u naučno-fantastičnoj TV seriji "Sedam dana" od 1998. do 2001. godine.

Ljubitelji filma pamtiće ga kao prikrivenog zlikovca u "Saboteru" Alfreda Hitchcocka, američkom špijunskom trileru iz 1942. godine.

Legendu nemog filma Čarlija Čaplina upoznao je na teniskim terenima 1940-ih, a 12 godina kasnije je zaigrao u njegovu filmu "Svetla pozornice".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.