Novosađanin nagrađen na međunarodnom festivalu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađanin nagrađen na međunarodnom festivalu

NOVI SAD - Novi Sad je zahvaljujući našem operskom tenoru Branislavu Cvijiću dobio još jedno veliko priznanje. Na međunarodnom festivalu „Dani slovenske kulture i pismenosti" održanom u Podmoskovskom Balašihu, od 20-25. maja, dobio je drugu nagradu u prestižnoj konkurenciji solo pevača.

Branislav Cvijić, koji je član opere SNP-a, nastupio je sa pesmama ruskih kompozitora, a veliki uspeh mu je donela arija Lenskog, Petra Iljiča Čajkovskog, koju je izveo na ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jezikom. Žiri, koji su sačinjavali stručnjaci sa zvanjem zaslužnih umetnika Rusije, nisu imali izbora.

O značaju uspeha govori i konkurencija od preko 20 solista iz slovenskih naroda, a i to da je prvo mesto pripalo sopranu Boljšoj teatra.

Zahvalnost Radojki Stepanov

Branislav posebno ističe zahvalnost Radojki Stepanov, profesoru ruskog jezika koja ga je i pozvala na ovo takmičenje, koje je, na žalost, morao i sam da finansira.

Efekti su naravno, iznad svih troškova. Cvijić je dao više intervuja ruskim televizijama, a ujedno je dobio i pozive stručnjaka iz žirija, kao i renomiranih ruskih umetnika da bude zastupljeniji u Rusiji. Poruka: „Otvoren ti je put za Moskvu", najbolje govori o utisku koji je ostavio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.