Novi Sad dodeljuje 20 miliona dinara za domaće filmove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad dodeljuje 20 miliona dinara za domaće filmove

Komisija za kontrolu državne pomoći ocenila je da je konkurs kojim grad Novi Sad planira da dodeli 20 miliona dinara za sufinansiranje proizvodnje domaćih filmova usklađen sa pravilima o dodeli državne pomoći, objavljeno je na sajtu Komisije.

Gradska podrška planirana je za igrane i dokumentarne filmove, a procenjeni broj korisnika biće između 11 i 50, navodi se u rešenju.

Za novac će moći da konkurišu pravna lica i preduzetnici nosiocima autorskih imovinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prava, registrovani za proizvodnu kinematografskih dela, audio-vizuelnih proizvoda i televizijskih proizvoda, kao i oni koji su registrovani za distribuciju tih sadržaja.

Uslovi da konkurišu i subjekti koji nisu registrovani u Novom Sadu su da ideja, tema i sadržaj dela budu u vezi sa kulturnim prostorom tog grada, odnosno da će delo bude snimljeno na teritoriji Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.